Wurstin tuotteet valmistetaan suurelta osin käsityönä useamman käsiparin voimin. Uusi tuote voi syntyä joko makkaramestarien, kauppojen tai kuluttajien ehdotuksista ja ideoista. Palkintojakin löytyy vuosien varrelta. Kurkkaa myös videoiden kautta kulisseihin, miten leikkele- ja makkaratuotteet valmistuvat.

– Wurstin ideana on ollut aina nimenomaan lihanjalostus. Toiminta keskittyy yhä pääasiassa tuoreliha- tai lihatuotteiden sijasta lihanjalostukseen eli leikkeleiden ja makkaroiden valmistamiseen. 1980-luvulla markkinat olivat myös melko erilaiset, ja lihanjalostustuotteissa käytettiin paljon perunajauhoja, jonka vuoksi Wursti on alusta alkaen toiminut perunajauhottomien lihatuotteiden edelläkävijänä, Wurstin tuotepäällikkö Sallamari Lempinen kertoo.

Koko Wurstin podcast kuunneltavissa ja Wurstin tarinasta enemmän tietoa

Wurstin kotisivut

Wustin markkaran valmistusta

Wurstin tuotevalmistus

Kuvat: Satu Hart / By Satu Hart

Yhdessä yrittämisen Järvenpää -yrityssarjassa käsitellään laajasti järvenpääläisiä yrityksiä ja heidän kaupungissaan tekemäänsä työtään. Yrityssarjan videoiden kautta on mahdollista nähdä harvinaista kuvaa siitä, mitä kaikkea palvelun tai tuotteen eteen tehdään. Järvenpään kaupunki tuottaa yrityssarjaa yhdessä Järvenpään Yrittäjien kanssa.

Järvenpääkumppani-tarinoissa esitellään kaupunkimme yhteisöjä ja yrityksiä Järvenpäähengessä.