Yrittäjyys Keuken omistajakuntien alueella

Yrityksiä perustetaan enemmän taloudellisen taantuman kuin noususuhdanteen aikana. Asenteet yrittämistä kohtaan muuttuvat koko ajan myönteisimmiksi. Yrittäjyys on hyvä mahdollisuus hyödyntää omaa osaamistaan. Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n (Keuke) toimialueella perustettiin viime vuonna ennätykselliset 1 345 yritystä.

”Työn tekemisessä yrittäjyys kasvaa koko ajan. Perustetuissa yrityksissä nousee yksi toimiala ylitse muiden. Palveluala vetää ja siellä erityisesti hyvinvointi ja terveys”, kertoo Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

Järvenpään yritysdata

”Vuoden 2020 viimeisen kvartaalin aikana Järvenpäässä perustettuja yrityksiä oli 60. Koko vuonna perustettiin 269 uutta yritystä ja lopettaneita oli 243. Vaikka kyseessä olikin koronavuosi, eivät Järvenpään luvut juurikaan eroa aiempien vuosien luvuista, mikä on luonnollisesti hienoa asia”, toteaa yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo.

Järvenpään uusissa yrityksissä näkyy edellä mainittu palvelualojen ja etenkin hyvinvointiin liittyvien yritysten perustaminen, mutta myös rakennus- ja kaupan alat sekä konsultointi. Järvenpäässä toimivien yritysten kokonaismäärä on viime vuosina ollut noin 3 000 yrityksen tietämillä ja samoissa luvuissa jatketaan.

Vertailu:
Vuonna 2019 Järvenpäässä perustettiin 266 yritystä ja 2018 vastaavasti 245. Puolestataan 2019 lopettaineita yrityksiä Järvenpäässä oli 245 ja vuonna 2018 luku oli 258.

Lähde: tiedot perustuvat PRH:n dataan.

Kuva vuosina 2018-2020 perustetuista uusista yrityksistä Keuken alueella

Tutustu tästä Keuken alueen kuntien yrityksiin; perustetut_ja_lopettaneet_yritykset 2018-2020

 

Lämpimästi tervetuloa yrittäjäksi Järvenpäähän!