Korona on kurittanut maailmaa reilun vuoden verran. Osalle yrityksistä korona on tuonut isoja haasteita, osalle kassavirtaa. Järvenpääläinen Pentisol kuuluu korona-ajan menestyjiin. Yrityksen desinfiointiaineen kysyntä suorastaan räjähti.

”Desinfiointiaineen kysyntä on tasoittunut vuoden aikana. Nyt ei ole sellaista paniikkia, kuin viime vuonna tilanteen ryöpsähtäessä silmille. Suurin kysyntäpiikki ajoittui keväälle 2020, mutta kysyntä on toki edelleen normaalia korkeammalla tasolla”, kertovat Pentisolin omistajat, yrittäjäpariskunta Jari ja Sanna Mäkinen.

Desinfiointiaineen lisäksi elintarvikesprayt myyvät hyvin. Yrityksen elintarvikesektorin päätuote on suihkutettava vuokaspray, jota voi käyttää esimerkiksi leivontavuokien öljyämiseen.

Mäkinen uskoo koronaviruksen ja kotona lisääntyneen ruoan valmistamisen kasvattaneen elintarvikesprayn kysyntää, etenkin kun muualla maailmassa ulkonaliikkumiskiellot ovat varsin tiukkoja. Pentisol on myös vientiyritys, jonka sprayt menevät isoille brändeille myytäväksi. Jakeluverkostoja pitkin tuotteet päätyvät kuluttajille ympäri maailmaa.

Alkuperäinen juttu Helsingin Sanomissa

Järvenpääläinen Pentisol on perheyritys ja aerosolipakkaamo toisessa sukupolvessa. Yrityksen mottona on ”Jos sinulla on idea tuotteesta, jonka haluaisit pakkauttaa, me voimme toteuttaa sen!”

Pentisolin omistajat Sanna ja Jari Mäkinen, järvenpääläinen perheyritys
Pentisolin omistajat Sanna ja Jari Mäkinen