Hyvä hius- ja kauneudenhoitoalan yrittäjä/toimija! Onko sinulla mahdollisuus tarjota opiskelijalle opiskelujakso työelämässä? Haluaisitko lisätietoja koulutussopimuksen ja/tai oppisopimuksen mahdollisuuksista?

Hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat hankkivat osaamista erilaisissa oppimisympäristöissä mm. oppilaitoksessa, verkkoympäristöissä ja työpaikoilla. Työelämässä oppiminen on keskeinen tapa hankkia osaamista. Myös osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työelämän tilanteissa, alan työtehtäviä ja prosesseja tekemällä.

Työelämän merkitys oppimisessa

Keudassa hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat opiskelevat erilaisilla oppimispoluilla ja yksilöllisten suunnitelmien mukaan. Opiskelijat hankkivat osaamista työpaikoilla opintojensa eri vaiheissa, joten heidän työelämässä oppimisensa tavoitteet vaihtelevat opintojen edetessä. Opintojen alussa voi työelämässä oppimisen tavoitteena olla tutustuminen erilaisiin hius- ja kauneudenhoitoalan työympäristöihin.

Taitojen karttuessa opiskelijat tekevät työpaikoilla erilaisia alan asiakastyötä, harjaantuvat käden taidoissa, oppivat uusia menetelmiä ja soveltamaan oppimaansa uudessa ympäristössä sekä saavat vinkkejä työhönsä alan ammattilaisilta. Kun tarvittava osaaminen on hankittu, opiskelija osoittaa osaamisensa näytössä työpaikalla.

Räätälöi sopiva malli – Koulutussopimus vai oppisopimus?

Yksilöllistä vaihtelua on myös siinä, miten eri tavoin työelämässä oppimisen jaksot voivat toteutua. Opiskelijat voivat olla pidempiä, yhtenäisiä jaksoja työpaikoilla tai esim. kaksi päivää viikossa koko opintojensa ajan.  Työpaikalla oppimisen jaksolle tehdään aina sopimus, joko koulutussopimus tai oppisopimus.

Sopimusmuoto valikoituu joustavasti työpaikan ja opiskelijan tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan. Koulutussopimuksessa ei solmita työsopimusta, eikä opiskelija saa palkkaa. Opiskelija voi saada opintotukea ja muita opintososiaalisia etuja. Oppisopimus edellyttää työsopimuksen tekemistä ja opiskelijalle maksetaan palkkaa. Oppisopimusopiskelija tekee työtä vähintään 25h/ vko.

Keudassa hius- ja kauneudenhoitoalalla on opiskelijoita, jotka toimivat osuuskuntayrittäjinä Keudan osuuskunta Yrittämön kautta. Osuuskuntayrittäjinä toimiville opiskelijoille voidaan työelämässä oppimisen jaksolle tehdä yrittäjän oppisopimus. Tästä mahdollisuudesta lisätietoja antaa Keudan yrittäjyystoiminnan koordinaattori Tiina Myrsky, [email protected],fi , puh. 050 556 4002.

Lisätietoja koulutus- ja oppisopimuksista löydät Keudan sivuilta: Harjoittelija yritykselle – Keuda

Hyvinvointialan yrittäjien vierailut Keudassa

Haluatko tulla esittelemään yritystäsi ja sen tarjoamia mahdollisuuksia opiskelijan työelämässä oppimiselle?

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Hyvinvointipalvelut, kauneudenhoitoalan opettaja, Tiimiesimies, hius- ja kauneudenhoitoala
Päivi Kauraharju-Järvi, paivi.kauraharju-jarvi@keuda.fi, puh. 050 415 0819

 

Keudan logo