Noin 3 000 yritystä on valinnut Järvenpään sijaintikunnakseen. Oheinen kuva kertoo Järvenpäässä toimivien, yksityisen sektorin suurimpien työllistävien yritysten tilanteen vuosilta 2016 – 2019.

Vuoden 2019 lopussa kärkikolmikon paikkoja pitävät edelleen Valmet, Rocla ja Lidl jakelukeskus. Lidl jakelukeskuksen työntekijämäärä nousi vuodessa huimat 185. Taustalla on aggressiivinen rekrytointi Järvenpään uuden jakelukeskuksen päästyä kunnolla toimintaansa. Myös Valmetin henkilöstömäärä nousi 40.

TOP 20 yrityksen joukossa on hyvä otanta järvenpääläisestä elinkeinorakenteesta. Mukana on mm. tuotantoa, palvelualaa, asiantuntijuutta ja tuotekehitystä.

Kaiken kaikkiaan vuoden 2019 lopussa Järvenpäässä oli 6 yritystä, jotka työllistivät yli 100 henkilöä – poislukien julkinen sektori. Vuoden 2019 Top 20 Järvenpään suurimman yksityisen sektorin työllistäjän joukkoon mahtuu, kun työllistää 50. Uutena suurimpien työllistävien yritysten joukkoon tuli LujaBetoni. LujaBetonin uusi Järvenpäähän tullut betonielementtitehdas työllistää nykyisin 80 henkilöä.

Vertailu julkiseen sektoriin: Järvenpään kaupunki julkisena sektorina on kaupungin ylivoimaisesti suurin työllistäjä. Koko henkilöstön määrä on 1 534, josta vakituisia 1 153 ja määräaikaisia 381.

Klikkaa kuvaa, saat sen suuremmaksi.

Lähde: Suurimpien Järvenpäässä toimivien ja työllistävien yritysten HR-osasto, työllisyystilanne 31.12.2019 / Business Järvenpää, Elinkeinot ja yrittäjyys

Mikäli yrityksesi puuttuu suurimpien työllistävien yritysten listalta, ilmoita tiedot susanna.aramo[@]jarvenpaa.fi