Vuoden paras makkara tulee tänäkin vuonna Järvenpäästä – perheyritys Wursti palkittiin kolmantena vuotena peräkkäin.

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. 124 arvioidusta makkarasta parhaat yhteispisteet sai Wursti Oy:n S-ryhmälle valmistama Kotimaista Chili-Cheddar Raakamakkara. Tunnustuksen kruunasi tuplavoitto: Wurstin Feta-basilika nakki 250 g valittiin vuoden parhaaksi nakkimakkaraksi. Akateemisen Kiuas- Seura ry:n raati arvosti voittajamakkarassa etenkin tasapainoista makuprofiilia:

”Laadukas juusto pitää chilin kurissa eikä tule mitään teräviä maku- tai maustepiikkejä, onnistunut chilimakkara”, kommentoi Akateemisen Kiuas-Seura ry:n puheenjohtaja Jyri Jämsä vuoden parasta makkaraa.

Jotain ruokatrendien kehityksestä kertoo se, että vuoden parhaaksi makkaraksi valittiin tällä kertaa raakamakkara. Aiemmin lähinnä grillauksessa hyödynnetyt raakamakkarat ovat hiljalleen löytämässä jalansijaa ympärivuotiseen käyttöön. Wurstilla tunnetaan hyvin raakamakkarat ja niiden monipuoliset käyttömahdollisuudet – onhan yritys valmistanut Suomen tunnetuinta raakamakkaraa, Siskonmakkaraa, jo yli 30 vuoden ajan.

“Raakamakkarat, kuten Siskonmakkarakin, ovat hyvin monipuolisia ja sopivat monenlaisiin ruokiin. Esimerkiksi Siskonmakkarasta tehdään maukkaiden keittojen lisäksi yhä useammin muunmuassa nugetteja, tacoja, wokkia ja chili con carnea!”, kertoo Wurstin tuotepäällikkö Sallamari Lempinen.

Ryhmäkuva Wurstin palkinnonsaajista

Wurstille tunnustukset Akateemisen Kiuas-Seura ry:n toimesta ovat osoitus perheyrityksen innovatiivisuudesta ja pitkäjänteisestä toiminnasta. Osaamista ja tekemisen laatua on kyettävä kehittämään jatkuvasti – ja samalla on pysyttävä kiinni suomalaisten herkuttelijoiden makunystyröissä.

“Kuluttajien kuunteleminen on erittäin tärkeä osa työtämme. Ihmiset haluavat seikkailla erilaisissa makumaailmoissa ja kokeilla impulsiivisestikin uusia tuotteita. Tuttujen tuotteiden lisäksi on tärkeää päästä välillä yllättämään ja tarjota kauppojen hyllyille jotain, mitä siellä ei vielä olla nähty.”

Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi[1]istuntoihin jo 994 kertaa. Tämän maistelukauden aikana pidetyissä istunnoissa arvioitiin kaiken kaikkiaan 124 makkaraa 9 eri maasta, joista 91 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia. Sokkotestinä toteutetussa maistelussa arvioidaan makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta.

Lisätiedot:
Wursti Oy
Tuotepäällikkö Sallamari Lempinen
Puh. 040 8259596, sallamari.lempinen@wursti.fi


Palkitut Wurstin tuotteet 2022:

  • Vuoden paras raakamakkara sekä vuoden paras makkara: Kotimaista Chili-cheddar.
  • Vuoden paras nakkimakkara: Feta-basilika nakki 250 g

Wurstin palkitut makkaratuotteet läpi vuosien:

  • 2021 Paras erikoismakkara Olutnakki
  • 2020 Paras erikoismakkara Mini Krakova nakki
  • 2020 Paras raakamakkara Grillimaisteri Kielbasa raakamakkara
  • 2016 Paras ryynimakkara Koblasnik Rasputin mustanakki
  • 2015 Paras nakkimakkara Olutnakki
  • 2014 Paras erikoismakkara Perunamakkara
  • 2012 Paras nakkimakkara Chorizo-nakki
  • 2004 Paras uusi makkara Pirkka Juusto-Krakovanmakkara

Akateeminen Kiuas-seura tiedote WURSTI VOITTOON KAHDESSA SARJASSA