Järvenpään kaupunki järjesti loppuvuonna 2020 kumppanuushaun, jonka tarkoituksena on ollut löytää kahvila–ravintolayrittäjä Rantapuistoon.

Määräaikaan mennessä Järvenpään kaupunki sai kaikkiaan neljä ehdotusta erilaisista ravintolakonsepteista, joista nyt yhden kanssa ollaan etenemässä sopimusvaiheeseen. Sopimus tulee olemaan määräaikainen ja kestoltaan viisi vuotta. Nyt suunniteltu kahvilaravintolarakennus tulisi olemaan ympärivuotisessa käytössä ja sen kokonaiskerrosala on yhdessä kerroksessa 75m2. Kahvilaravintolakokonaisuus tulee sisältämään sisätiloissa olevat 42 sekä terassilla olevat 48 asiakaspaikkaa.

Kahvila–ravintola tukee Rantapuiston kehittämisohjelmaa

Rakennus on modulaarinen ja koostuu viidestä elementistä sekä huoltorakennuksista. Kahvilarakennuksessa on huomioitu myös esteettömyys sekä Rantapuiston ainutlaatuinen ympäristö.

– Rantapuisto on koko Järvenpään hienoin paikka ja sen kehittämistä jatketaan pitkäjänteisesti ja päämäärätietoisesti, mutta järkevästi erilaisia konsepteja kokeillen ja tuomatta liikaa toimintoja kerralla alueelle. Näin pystymme tasapainottamaan kysynnän ja tarjonnan sekä sitä kautta arvioimaan palvelujen tarpeen mahdollisimman tarkasti, toteaa elinvoimajohtaja Marko Lehenberg.

Vuonna 2018 aloitetun Rantapuiston kehittämisohjelman tavoitteena on tehdä Rantapuistosta kaupunkilaisten yhteinen olohuone Tuusulanjärven rannalla. Osana kehittämistyötä kaupunki haluaa elävöittää ja monipuolistaa puiston toimintoja ja palveluita. Kaupunki toivoo Rantapuiston olevan merkittävä lähimatkailukohde erityisesti nyt, kun koronan jälkeinen elämä alkaa hiljalleen näyttämään merkkejä palautumisesta normaaliin.

– Olemme yhdessä valittavan toimijan kanssa jo miettineet miten kahvilaravintola voisi osaltaan olla edistämässä sekä kaupungin matkailun kehittämistä että myös Järvenpään vetovoimaa sisäisesti kuin ulkoisestikin, kertoo matkailupäällikkö Heidi Torvinen.

Järvenpään kaupunki ei tällä hetkellä vielä julkista nimeltä kahvilaravintolan varsinaista toimijaa, mutta voittoisa konsepti on jo osaltaan koeteltu Helsingissä. Nyt sitä on jatkokehitetty nimenomaan Järvenpään Rantapuistoon sopivaksi. Toimijasta ja kahvila–ravintolan konseptista kerromme lisää kevään aikana.

– Toivomme, että pääsisimme kaikki nauttimaan uuden kahvila–ravintolan ja koko Järvenpään ravintoloiden palveluista mahdollisimman pian normaaliin tapaan, Lehenberg ja Torvinen sanovat.

Rantapuisto ja tuleva paviljonki

Lisätietoja:

Heidi Torvinen, matkailupäällikkö, puh. 040 315 3086, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi
Marko Lehenberg, elinvoimajohtaja, puh. 040 315 3590, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi