Jo parinkymmenen vuoden ajan vahvasti kasvanut tavarataloketju Motonet rakennuttaa uuden tavaratalon Järvenpäähän. Vuonna 2022 avautuva liike on jo Motonetin neljäskymmenes tavaratalo Suomessa.

– Uuden tavaratalon suunnittelutyöt ovat jo pitkällä ja urakoitsija on valittu. Jätämme mahdollisimman pian rakennuslupahakemuksen. Jos kaikki menee suunnitellusti, uusi Motonet saadaan auki kesän 2022 alussa, kertoo Motonetin toimitusjohtaja Toni Stigzelius.

Motonet ostaa tavaratalotontin Järvenpään kaupungilta. Kaupunginhallitus hyväksyi tonttikaupan 23.8.2021 ja kauppa toteutetaan syyskuussa. Tontti sijaitsee Boogien yritysalueella osoitteessa Diggarinkatu 8.

– Olemme iloisia tonttikaupan varmistumisesta. Paikka on loistava, sillä Diggarinkadun ympäristöön on rakentumassa monipuolinen palvelukeskittymä. Näemme Järvenpään vahvana kasvualueena, joka kehittyy pääkaupunkiseudun vanavedessä, sanoo Stigzelius.

Jo kymmenes tavaratalo Uudellamaalla

Motonetilla on pääkaupunkiseudun ympäristössä ennestään kaksi tavarataloa Helsingissä, kaksi Espoossa ja lisäksi tavaratalot Vantaalla, Keravalla, Lohjalla, Porvoossa ja Hyvinkäällä. Vuoden 2022 aikana myös Hyvinkään Motonet korvataan uudella, Veikkarin alueelle rakentuvalla tavaratalolla.

Järvenpäähän nousee keskisuuri tavaratalo, joka on Uudenmaan kymmenes Motonet. Muun muassa pihaan ja puutarhaan, metsästykseen, retkeilyyn, kalastukseen sekä autoiluun keskittyvä tuotevalikoima on tänä vuonna laajentunut lemmikkituotteilla.

Palveluiden tarjonta kasvaa

Motonet on panostanut vahvasti myös palveluiden lisäämiseen. Tavaratalojen yhteydessä on esimerkiksi auton itsepalvelupesu- ja imurointipisteitä, Motomaatti-palvelupisteet auton pienille huolloille sekä Motonet-korjaamot isommille remonteille ja lisäksi rengashotelli.

Broman Group -konserniin kuuluva Motonet on suomalainen perheyritys, joka on laajentanut verkostoaan tai uudistanut toimipisteitään tasaisella vauhdilla. Vuonna 2021 uusia tavarataloja on avattu neljä. Järvenpään avautuessa Motonetilla on Suomessa 40 tavarataloa. Lisäksi yksi palvelee Tallinnassa.

Motonetin liikevaihto lokakuussa 2020 päättyneellä tilikaudella oli noin 390 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on noin 1700 henkilöä.

 Lisätietoja:
Motonet Oy, toimitusjohtaja Toni Stigzelius
puh. 040 181 6906
toni.stigzelius@bromangroup.fi


Motonet Oy on suomalainen perheyritys, jolla on yhteensä 41 tavarataloa. Niistä 40 sijaitsee Suomessa ja yksi Virossa Tallinnassa. Ne myyvät autojen ja moottoripyörien varaosia ja tarvikkeita, työkaluja, veneily- ja kalastustarvikkeita sekä kodin- ja vapaa-ajantuotteita. Yhtiön liikevaihto tilikaudella 2020 oli noin 390 miljoonaa euroa. Motonetille on myönnetty Avainlippu osoituksena Suomessa tuotetusta ja Suomessa työllistävästä palvelusta. Motonet kuuluu Broman Group -konserniin, joka työllistää lähes 2000 henkilöä. www.motonet.fi