Järvenpääpuhe-podcastissa (reilu 30 min) keskustellaan yrittämisestä Järvenpään kaupungissa. Kaupungissa on noin 3 000 yritystä ja yrityskanta kasvaa vähitellen kaiken aikaa. Vuonna 2021 Järvenpäähän perustettiin peräti 305 uutta yritystä vaikeista vuosista huolimatta. Keskustelussa yhteistyön ja verkostoitumisen teemat nousivat yritysten osalta vahvasti esiin.

Kuuntele jakso:

Yrittäminen Järvenpäässä (SoundCloud)

Yrittäminen Järvenpäässä (Sounder)

Yrittäminen Järvenpäässä (Spotify)

Yrittämisen podcast

Järvenpääpuhe-podcastissa tutustutaan siihen, millainen yrityskaupunki Järvenpää on ja mitkä asiat tekevät kaupungista vieläkin kukoistavamman yritystoiminnan ja elinkeinoelämän kannalta.

Keskustelemassa aiheesta ovat Järvenpään kaupungin elinkeinopalveluista elinvoimajohtaja Marko Lehenberg, yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo ja metallialan yritys Jarparo Oy:n toimitusjohtaja Pekka Bollström. Juontajana toimii kaupungin viestinnän asiantuntija Ari Minadis.

Järvenpäässä on tällä hetkellä noin 3000 yritystä. Millaisia asioita kaupungin ja yrittäjien välisessä työssä on syytä vaalia?

– Kanssakäymisen on oltava mahdollisimman jouhevaa ja pitkäjänteistä. Olisi hyvä, että joku olisi aina ottamassa henkilökohtaisesti vastaan. Lisäksi yhteistyö yritysten ja julkisten palveluiden välillä on arvokas tekijä kaupungin elinvoimaisuuden edistämiseksi ja kasvattamiseksi, elinvoimajohtaja Lehenberg sanoo.

Yrityspalvelupäällikkö Aramo kuvailee kaupunkia alustana, tiedonvälittäjänä ja yhdistävänä verkostona.

– Toivomme, että yritykset ovat meidän suuntaamme erittäin matalalla kynnyksellä yhteydessä, kuten mekin pyrimme olemaan. Tukea yrittämiseen saa kaupungin lisäksi myös Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Keukesta.

Jarparon toimitusjohtaja Bollström kertoo, millaisena hän näkee Järvenpään paikkana yrittää ja verkostoitua.

– Järvenpää on sijaintina hyvä, mutta työvoiman saamista raskaan teollisuuden pariin on tärkeä edistää. Viimeisen 10–20 vuoden aikana ei alalle olla oikein kouluttauduttu, koska työpaikkoja ei ole ollut tarjolla. Nyt kun alan työpaikkoja on taas alkanut olemaan, koulutuspaikat eivät ole ehtineet reagoimaan työvoimatarpeeseen yhtä nopeasti uusia työntekijöitä kouluttamalla.

Lisäksi podcastissa vastataan kysymyksiin siitä, mitkä parantavat yritysten toimintaedellytyksiä, miten yrityskantaa saataisiin kaupunkiin lisää, millaisia sijoittumismahdollisuuksia kaupungissa on erilaisille ja erikokoisille yrittäjille, mikä on tulevien kaupunkistrategian ja elinkeino-ohjelman merkitys Järvenpään kaupungin elinvoimalle tulevaisuudessa ja millaisia verkostoitumismahdollisuuksia yrityksille kaupungissa on.

Lisätietoa yrittämisestä löydät kaupungin Yrittäminen ja työ -osion Elinkeinot ja yrittäjyys -sivulta sekä Business Järvenpään sivuilta.