Kävelykadulla toimii vierekkäin kaksi aivan ihanaa ja pientä naistenvaateliikettä, joissa molemmissa suhtaudutaan tulevaisuuteen luottavaisesti. Colenne ja Sinun-Vaate Salina uskovat kivijalkaliikkeiden tarpeeseen nyt ja tulevaisuudessakin kaupunkikuvan elävöittäjinä sekä palvelun tuottajina kaupunkilaisille.

Yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo kävi kuulostelemassa, mitä pienille kivijalkaliikkeille kuuluu Järvenpään ydinkeskustassa.

Uusia omistajia molemmissa liikkeissä

Molemmilla liikkeillä on pitkät perinteet Järvenpäässä. Salina täyttää nyt marraskuussa 30 vuotta. Lämpimät onnittelut! Omistajanvaihdos on juuri tehty lokakuussa äidiltä tyttärelle, kun Pauliina Paavola jatkaa vielä tovin tyttärensä Heini Koskisen tukena yhteisomistuksella. Colennea on luotsannut uusi omistaja Tytti Hannulabacka kesäkuun 2020 alusta lähtien. Hänellä on Alajärveltä viiden vuoden yrittäjäkokemus samalta alalta. Colennen aiempi omistaja pyöritti liikettä noin 20 vuotta.

Naapuriliikkeestä vipuvoimaa

Pienten vaateliikkeiden ehdoton etu on ammattitaitoinen ja henkilökohtainen asiakaspalvelu. Jos Salinasta ei löydy asiakkaalle sopivaa tuotetta, ohjataan hänet Colenneen ja päinvastoin, sillä vaateliikkeiden tarjonta poikkeaa toisistaan. Asiakkaiden laatu- ja alkuperätietoisuus on lisääntynyt paljon viime aikoina, joten molemmissa liikkeissä panostetaan eettisesti valmistettuihin vaatteisiin.

Pienten myymälöiden vahvuutena on henkilökohtainen asiakaspalvelu ja vahva tieto-taito. Salinasta löytyy kaikille jotain, sillä koot ovat 34-52”, kertoo Salinan Pauliina Paavola.

Kaikkea ihanaa löytyy! Meille voi kertoa, jos liikkeestä puuttuu jotain, sillä uusia vaatteiden toimittajia kartoitetaan koko ajan”, muistuttaa Colennen Tytti Hannulabacka.

Pienissä liikkeissä asioiminen on edelleen turvallista näin korona-aikanakin

Liikkeissä uskaltaa asioida ja voi käydä sovittamassa vaatteita turvallisesti osoitteessa Sibeliuksenkatu 21. Molempien yrittäjien mielestä korona on vaikuttanut loppupeleissä suhteellisen vähän, mutta aika näyttää. Enemmän korona on vaikuttanut siihen, että esimerkiksi Euroopasta tulevissa tuotteissa on voinut olla hetkellisesti toimitusvaikeuksia tai pulaa kankaista.

Molemmat yrittäjät painottavat, että kaupungissa tulee jatkossakin olla kivijalkaliikkeitä, sillä se on kaupungin tunnusmerkki. Colenne ja Sinun-Vaate Salina toivottavat kaikki nykyiset ja uudet asiakkaat tervetulleiksi asioimaan.

Mikä sen parempaa kuin piristää itseään tai läheisiään kauniilla vaatteilla ja samalla tukea paikallista yritystoimintaa”, toteaa yrityspalvelupäällikkö Aramo.

Salinan omistajat
30-vuotiaan Salinan omistajat Pauliina Paavola ja tytär Heini Koskinen

 

Colenne ja Tytti Hannulabacka
Colennen uusi omistaja Tytti Hannulabacka