Kuinka sinä tai yhteisösi olette toimineet yhdessä ympäristön hyväksi? Tunnetko muun tahon, joka ansaitsee palkinnon toiminnastaan? Ehdota ympäristöpalkinnon 2024 saajaa!

Jo yhdeksättä kertaa jaettavan palkinnon tarkoituksena on nostaa esille ympäristötekoja Keski-Uudellamaalla ja kannustaa eri tahoja ympäristön kannalta esimerkilliseen ja ansiokkaaseen toimintaan. Tänä vuonna kilpailun teemana on talkoo- ja yhteisötoiminta.

Oletteko toimineet yhdessä ympäristön hyväksi esimerkiksi erilaisilla luonnon- tai vesienhoitotöillä, ennallistamistoimilla tai vieraslajitorjunnalla? Tai järjestäneet ympäristönsuojelua hyödyttäviä tapahtumia tai tempauksia, kuten erilaisia retkiä tai tiedotustilaisuuksia? Toiminta voi olla mitä vain talkoohengessä tehtyä esim. ympäristönsuojelua tai ympäristökasvatusta edistävää työtä.

Voit ehdottaa palkinnon saajaksi joko omaa toimintaasi tai muuta tuntemaasi tahoa. Voittaja palkitaan 1000 eurolla. Palkinnon myöntämisen yleisiä perusteita ovat:

  1. Ympäristöpalkinnon saajan tulee olla Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä tai Tuusulassa toimiva yritys, yhdistys, yhteisö tai yksityinen henkilö
  2. Palkinto on tarkoitettu tunnustukseksi ympäristönsuojelua edistävästä toiminnasta
  3. Saaja on esimerkkinä muille alalla toimiville

Kilpailuehdotukset tulee toimittaa su 25.2.2024 mennessä sähköpostilla osoitteeseen ymparistokeskus@tuusula.fi tai postitse osoitteeseen Keski-Uudenmaan ympäristökeskus, PL 60, 04301 Tuusula. Mainitse sähköpostin otsikkokentässä/kirjekuoressa ”Ympäristöpalkinto 2024”. Kilpailuehdotuksessa tulee kuvata:

  • Ehdotettu palkinnon saaja
  • Millaista talkoo- ja yhteisötoimintaa hakija on tehnyt ympäristön hyväksi?
  • Milloin toiminta on alkanut ja jatkuuko se yhä?
  • Hakijan yhteystiedot
  • Ehdokkaan yhteystiedot (jos eri kuin hakijan)

Päätöksen voittajasta tekee Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta.

Lisätiedot:

Ympäristösuunnittelija Annina Vuorsalo, puh. 040 314 4729, annina.vuorsalo@tuusula.fi
Ympäristösuunnittelija Hanna Keinänen, puh. 040 314 4728, hanna.keinanen@tuusula.fi