Auramo Oy on osa maailmanlaajuisesti toimivaa Bolzoni –konsernia. Auramo toimii Suomessa 70 vuoden kokemuksella, joista viimeiset reilu 5 vuotta toiminta on ollut Järvenpäässä. Auramo on metallialan yritys, joka työllistää tällä hetkellä noin 80 työntekijää. Henkilöstöstä työskentelee yli puolet tuotantopuolella.

Järvenpään mittakaavassa Auramo on kaupungin yksi 15 suurimmasta työllistäjästä yksityisellä sektorilla, toteaa yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo.

Auramon tuotannosta menee lähes 100 % metsä- ja paperiteollisuuteen. Auramo valmistaa erilaisia metsä- ja paperiteollisuudessa tarvittavia trukkien lisälaitteita.

Tekninen johtaja Mika Hyyrynen ja tuotantopäällikkö Toni Kyösti kertovat, että vuodessa kuluu noin 1,1 miljoonaa kiloa teräslevyä. Valmiin tuotteen keskimääräinen läpimenoaika on 2,6 viikkoa. Järvenpään tuotanto valmistaa asiakaskohtaisia tuotteita käyttäen tuotealusta-ajattelua sekä massaräätälöinnin periaatteteita. Auramon viennin osuus on jopa 90 %. Keski-Eurooppa on päämarkkina-alue, USA:n markkinoiden valloitus on parhaillaan työn alla.

Auramo kuuluu Järvenpäässä toimivaan Case Metalli -ryhmään, jonka tavoitteena on mm. saada metallialan työpaikat ja työntekijät kohtaamaan, myötävaikuttaa alan koulutus vastaamaan työelämän osaamistarpeita sekä ideoida toimenpiteitä alan imagon kirkastamiseksi.

Elinvoimajohtaja Marko Lehenberg ja Susanna Aramo iloitsevat siitä, että Auramo tekee yhteistyötä täällä toimivien muiden yritysten kanssa kuten esimerkiksi Mitsubishi Logisnext Europen (ent. Rocla) ja Tuusulan Työkalukoneistuksen kanssa.