Uudelle Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 -listalle nousi 41 suomalaista edelläkävijäyritystä. Kiertotalouden ratkaisuja tarvitaan ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämiseen.

Sitran kokoama uusi Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 -lista esittelee 41 edelläkävijäyritystä, jotka tarjoavat kiertotalousratkaisuja globaaliin kestävyyskriisiin. Tuoreelta listalta löytyy sekä aiemmalta listalta tuttuja yrityksiä että uusia nimiä.

”Uusi lista osoittaa, että Suomessa on tapahtunut kiertotalouden kehitysloikka. Meiltä löytyy yrityksiä ja ratkaisuja, jotka ovat edelläkävijöitä myös kansainvälisesti”, kertoo Sitran projektijohtaja Kari Herlevi.

Kiertotalous on talousmalli, joka puuttuu ilmastokriisin, luontokadon ja luonnonvarojen hupenemisen juurisyihin. Kiertotaloudessa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan hyödynnetään käytössä olevien tuotteiden ja materiaalien arvoa mahdollisimman pitkään. Kulutus perustuu omistamisen sijaan palveluiden käyttämiseen.

Uusi Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 -lista esittelee 41 edelläkävijäyritystä

Tutustu tarinoihin yritysten takana

Järvenpääläinen Vaatepuu mukana uudella Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1. listalla

Vuonna 2013 matkansa aloittaneella järvenpääläisellä Vaatepuulla on kivijalkaliikkeet Järvenpäässä ja Helsingissä sekä kolme franchising-periaatteella toimivaa yritystä eri puolilla Suomea. Vaatekirjaston lisäksi liikkeissä tarjotaan myös muita kestävän pukeutumisen palveluita kuten vaatteiden kierrätystä, kumppanimme Remake EkoDesignin korjaus- ja muokkauspalveluita sekä kestäviä tuotteita, jotka voi ostaa uutena.

”En koskaan luopuisi kivijalkaliikkeestä. Kun kohtaamme asiakkaamme kasvotusten, voimme auttaa ja opastaa mm. vaatteiden huollossa ja korjaamisessa sekä kestävän oman vaatekaapin rakentamisessa. Se on tärkeä osa muutosta kohti kestävämpää tekstiiliteollisuutta”, toteaa Vaatepuun perustaja ja omistaja Soile-Maria Linnemäki.

Järvenpään kaupunki onnittelee Vaatepuun tiimiä upeasta työstä ja saavutetusta huomiosta. Tsemppiä jatkossakin kiertotaloustyöhönne!

Lue myös: Vaatepuun aiempi uutisointi Business Järvenpää sivulla

Vaatepuu-yritys ja kiertotalous

Kuvassa vasemmalla yrittäjä, Vaatepuun perustaja Soile-Maria Linnemäki ja Vaatepuu Järvenpään Maaret Aronniemi-Juntunen.
Kuva: Susanna Aramo, Järvenpään Elinkeinopalvelut

Kiertotalous-aiheesta uutisoi alun perin Sitra.