Vaatepuun tarina sai alkunsa vuonna 2013 yrittäjä, toimitusjohtaja Soile-Maria Linnemäen omasta ilmastoahdistuksesta ja halusta vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin eettisesti. Liikeidean kauneus on siinä, että saman vaatekaapin voi jakaa moni.

Yrityksen aloittaminen juuri Järvenpäässä oli Vaatepuun alkumetreillä ’the juttu’. Pienehköstä kaupungista oli helpompi ponnistaa, asiakkaat löytyivät näppärästi ja paikallismedian kautta sai tervetullutta medianäkyvyyttä. Linnemäki kiittää, että Järvenpäässä ollaan muutenkin avoimia uusille asioille ja Helsingin avoin ilmapiiri näkyy myös täällä.

 

 

 

 

 

 

Kuvassa vasemmalla yrittäjä, Vaatepuun perustaja Soile-Maria Linnemäki ja Vaatepuu Järvenpään Maaret Aronniemi-Juntunen.

YRITYKSEN LAAJENTUMINEN

Yrittäjä Soile-Marian business-idea on laajentunut viime vuosina ja liikkeitä on tällä hetkellä viisi. Järvenpään lisäksi Vaatepuu löytyy Turusta (2015), Tampereelta (2016), Helsingistä (2018) sekä Jyväskylästä (2019). Pelkästään Järvenpäässä on satoja asiakkaita.

LAINAAMO ON TOIMINNAN KÄRKI

Vaatelainaamo on Vaatepuun toiminnan tärkein kärki. Vaatteen voi lainata itselleen ja palautuksen jälkeen samasta vaatteesta pääsee nauttimaan toiset käyttäjät – tai itse uudelleen, jollain toisella kertaa. Lainausaika vaihtelee 1-2 viikon välillä. Lainaus toimii jäsenyyden kautta. Perusasiakas on trenditietoinen ja aktiivinen aikuinen nainen, joka haluaa pukeutua tyylikkäisiin, kestäviin ja hyvännäköisiin vaatteisiin.

Loppupeleissä Vaatepuun palvelut on tarkoitettu kaikenlaisille naisille. Tavoitteena on tarjota naisille vaihtelua arkeen ja juhlaan. Vaatepuun lainaamon vaatteet ovat pohjoismaalaisia laatutuotteita. Linnemäki tekee yhteistyötä mm. vaatealan designerien kanssa.

Vaatepuu Järvenpään muuttaessa uusiin, suurempiiin tiloihin Prisma-keskukseen vuonna 2019 mahdollistui myös Second Hand liiketoiminta. Second Hand toiminnan myötä Vaatepuusta löytyy nyt myös miehille jotain. Lisäksi Järvenpään liikkeessä on joitakin uutuustuotteita myynnissä – kuten korvakoruja ja päähineitä. Vaatepuu Järvenpää löytyy osoitteessa Rantakatu 3.

Tarkemmat tiedot Vaatepuusta ja jäsenyydestä.

RESURSSIVIISAS JÄRVENPÄÄ

Järvenpään kaupunginvaltuusto hyväksyi Resurssiviisas Järvenpää -tiekartan 11.11.2019. Resurssiviisaus tarkoittaa sitä, että ihmisten hyvinvointia edistetään samalla kun vähennetään ympäristölle haitallisia vaikutuksia. Järvenpään resurssiviisaustavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä sekä jätteettömyys ja kestävä kulutus vuoteen 2050 mennessä.

Kunnianhimoiset tavoitteet tarvitsevat toteutuakseen aktiivista työtä resurssiviisaiden toimintatapojen kehittämiseksi ja vakiinnuttamiseksi niin kaupunkiorganisaatiossa kuin asukkaiden, yhdistysten ja yritysten toiminnassa.

Vaatepuu on hieno esimerkki yrityksestä, joka toiminnallaan tukee Järvenpään kaupungin resurssiviisaustavoitteita. Paikallisten yritysten toiminta ympäristöarvoja kunnioittaen täydentää kaupungin toimia ja sillä on kaupungille tärkeä merkitys, kertoo Järvenpään kaupungin yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo.

Lisätietoja Järvenpään resurssiviisaustyöstä: erikoissuunnittelija Eira Linko, eira.linko(a)jarvenpaa.fi