Järvenpäässä autoillaan tulevaisuudessa resurssiviisaasti ja joustavasti sekä yhä useammin kaasulla. Boogien yritysalueelta löytyi sopiva tontti Gasumin kaasutankkausasemalle.

Energiayhtiö Gasumin kaasuasema avautuu tämän vuoden loppuun mennessä osoitteessa Diggarinkatu 8 A ja vahvistaa erityisesti Keski-Uudenmaan asemaverkostoa.

– Tämä kaasuasema on odotettu. Se tulee Järvenpään pääsisääntuloväylän välittömään läheisyyteen ja palvelee monipuolisesti eri suunnista tulevia ajoneuvoja, iloitsevat neuvotteluja Järvenpään kaupungin puolelta vieneet yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo ja tonttipäällikkö Tarja Kariniemi.

Kaasuasema palvelee myös jakeluautoja

Kaasuajoneuvo kulkee maa- tai biokaasulla ja kaikki kaasulla käyvät henkilöautot myös bensalla. Suomessa on kaasuajoneuvoja lähes 12 000. Luku sisältää henkilö- ja pakettiautot. Kaasuautoilun suosio on kasvanut Suomessa hurjaa vauhtia viime vuosina ja ajoneuvojen määrä lähes tuplaantui vuoden 2019 aikana.

–  Uusi tankkausasema palvelee henkilöautoliikennettä sekä kevyttä kuljetuskalustoa, kuten jakeluautoja ja jäteautoja, tarjoamalla vähäpäästöistä ja kustannustehokasta bio- ja maakaasua. Kaasuautomallit mahdollistavat yksityisautoilijoille ja yrityksille edullisen ja vähäpäästöisen vaihtoehdon autoiluun, kertoo Gasumin liikenneyksikön Suomen maajohtaja Olli Paasio.

Asema tulee Lidlin jakelukeskuksen ja Puuilon viereen. Gasumin naapuritontille rakentuvat parhaillaan Gigantti ja Saka-Auto, joten kaasuaseman sijainti on optimaalinen.

Kotisairaanhoitoa ja ruokakuljetuksia biokaasulla

Järvenpään kaasuasema toteutuu kaasukontti-ratkaisuna, jolloin asemalla ei ole suoraa yhteyttä kaasuputkiverkostoon. Kaasukontteja vaihdetaan säännöllisesti kulutuksen mukaan.

– Resurssiviisaus on yksi kaupunkistrategiamme kärjistä, ja liikenteen päästöjen reipas vähentäminen on avainasemassa näiden tavoitteiden saavuttamisessa. Ennen kaikkea kaupunki haluaa luoda mahdollisuuksia vähäpäästöisempään liikkumiseen alueen asukkaille ja toimijoille. Biokaasu on tärkeä lisä keinoihin, joilla Järvenpäässä voi arjen valinnoillaan pienentää päästöjä ja samalla edistää kiertotaloutta, toteaa kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi.

Gasumilla on tällä hetkellä 34 tankkausasemaa Suomessa. Uuden asemapaikan valintaan vaikuttivat Järvenpään keskeinen sijainti Keski-Uudenmaan ytimessä, merkittävä logistiikan keskittymä sekä Lahden moottoritien välitön läheisyys, joka mahdollistaa liikennöinnin sekä pääkaupunkiseudun suuntaan että muualle Suomeen.

Lähimmät Gasumin kaasutankkausasemat sijaitsevat Hyvinkäällä, Porvoossa, Vantaan Porttipuistossa, muualla pk-seudulla ja Lahdessa. Järvenpää on hyvä lisä Gasumin kaasuasemaverkostoon.

– Toivomme Järvenpään uuden aseman kasvattavan tietoisuutta kaasuautoilusta ja lisäävän alueellista kaasuajoneuvojen määrää, Olli Paasio jatkaa.

– Gasum on erinomainen esimerkki yrityksestä, jonka toiminta tukee resurssiviisaustavoitteitamme. On hieno tosiasia, että Järvenpäässä on useita yrityksiä, joiden ympäristöarvoja kunnioittavat toimintatavat täydentävät kaupungin omia toimia, ja tällä kaikella on kaupungille tärkeä merkitys, summaa Susanna Aramo.

Gasum vinkkaa, että tässä on Järvenpäälle ja muille alueen toimijoille erinomainen mahdollisuus miettiä esimerkiksi kotisairaanhoidossa ja ruokakuljetuksissa käytettäväksi kaasukäyttöisiä ajoneuvoja ja tankata näihin jatkossa uusiutuvaa biokaasua.

Aseman rakennusaikataulu tarkentuu ja Gasum tiedottaa asiasta tarkemmin asemahankkeen edistyessä.

Lisätietoja:
Gasum, liikenneyksikön Suomen maajohtaja Olli Paasio, puh. 050 392 6477, etunimi.sukunimi@gasum.com
Järvenpään kaupunki, Business Järvenpää, yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo, puh. 040 315 3130, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi
Järvenpään kaupunki, Resurssiviisaustyö, erikoissuunnittelija Eira Linko, puh. 040 315 2257, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi