Järvenpään eteläosassa sijaitsevan Boogien yritysalueen maat saatiin kaupungin omistukseen 2015, jonka jälkeen alueen asemakaavoitus käynnistyi. Ensimmäinen tontti myytiin loppuvuodesta 2016 ja viimeinen syksyllä 2021. Koko yritysalue täysin rakentuneena tuo Järvenpäähän monia uusia kaupallisia toimijoita palvelemaan asukkaita.

Alueen ensimmäinen yritystontti myytiin Lidl jakelukeskukselle. Lidlin myötä uusi yritysalue sai vahvan ankkuritoimijan, joka puolestaan edesauttoi Boogien alueen kiinnostuksen heräämistä muissa potentiaalisissa yrityksissä. Lidl jakelukeskuksesta on kasvanut Järvenpäässä merkittävä työnantaja ja Lidl onkin yksityisellä sektorilla kaupungin kolmen suurimman työllistäjän joukossa.

Asiakas on aina keskiössä

Jokainen yritystonttiasiakas kohdataan aina asiakkaan lähtökohdista ja keskeistä meillä on löytää yhteinen sävel, joka palvelee parhaalla mahdollisella tavalla molempia osapuolia, niin asiakkaan kuin kaupungin tarpeita ja toiveita.

”Boogien yritysalueen toimija- ja tonttineuvotteluissa meille on ollut tärkeää kaupallisuus. Halusimme alueen yritystoimintojen  tuovan alueelle ’pöhinää’ ja palvelevan erilaisia asiakasryhmiä”, kertoo yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo kaupungin elinkeinopalveluista.

”Kokonaisuudessa koko Boogien yritysalue myytiin reilussa viidessä vuodessa. Kaiken kaikkiaan Boogien yritysalueen myynnistä kertyi kaupungille lähes 10,5 milj. € maanmyyntitulot”, täydentää tonttipäällikkö Tarja Kariniemi.

Monipuolista palvelua ja tunnettuja liikkeitä asiakkaille

Monet Boogien yritysalueen yritykset ovat olleet jo tovin toiminnassa. Lidl jakelukeskuksen jälkeen ovensa ovat avanneet Puuilo, Würth, Gigantti ja SAKA-Auto. Gasum-kaasutankkausasema avautui helmikuussa 2021. Viimeisimpinä tulijoina ovat liikunta-ala, Motonetin 40. liike ja Rusta, joiden kaikkien olisi tarkoitus avautua ensi vuoden puolella loppukevään tai kesän tietämillä.

Ainolanväylän ja Pohjoisväylän toisella puolella olevat yritystontit, jotka eivät suoraan kuulu Boogien yritysalueeseen, saatiin myös nopeasti myytyä. Näistä tonteista kaupungille kertyi noin 1,3 milj. € maanmyyntitulot. Näille tonteille on tullut auto- ja liikunta-alan toimijoita, kuten Kamux, Autoklinikka ja EasyFit. Satukukanpolulle rakentui Monitoimitiloilta erilaista ja erikokoista yritystoimintaa mahdollistavat monipuoliset yritystilat.

Boogien yritysalueen toimijakuva
Boogien yritysalue valmiina vuonna 2022.
Järvenpään yhtenä vetovoimatekijänä on loistava sijainti

Järvenpää sijaitsee todella hyvien liikenneyhteyksien päässä. Kaupunkiin on helppo tulla eri kulkuvälineillä. Samalla tuotteet, tavarat ja työvoima liikkuvat helposti eri suuntiin. Boogien yritysalueen lisäksi kaupungin muut yritysalueet ja yritystontit ovat luonnollisesti aktiivisessa myynnissä koko ajan. Business Järvenpää -myyntisivustomme on saanut toimijoilta kiitosta selkeyden ja helppokäyttöisyyden vuoksi.

”Olemme iloisia, että yritykset ja toimijat näkevät Järvenpään hyvänä sijaintipaikkana ja ovat löytäneet meidät. Toivotamme kaikki uudet toimijat tervetulleiksi kaupunkiin, myös tulevaisuudessa”, toteavat Aramo ja elinvoimajohtaja Marko Lehenberg yhdessä.

Mitä Järvenpään yrityskentälle kuuluu yleisellä tasolla

Jokainen yritys on kaupungille tärkeä, oli kyseessä iso tai pieni yritys. Järvenpään yrityskenttä elää ja muuttuu kuukausittain, sillä uusia yrityksiä perustetaan ja osa puolestaan lopettaa toimintansa. Kaiken kaikkiaan Järvenpäässä toimii noin 3 000 yritystä. Positiivista on, että yrittäjyyteen uskotaan edelleen vahvasti. 01–09/2021 välisenä aikana Järvenpäähän perustettiin 239 uutta yritystä. Vastaavana ajan jaksona lopettaneita tai poistettuja yrityksiä on 124 (Lähde: PRH).

 

Lisätietoja Järvenpään kaupunki:

Elinkeinopalvelut, yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo, puh. 040 315 3130
Maankäyttö- ja karttapalvelut, tonttipäällikkö Tarja Kariniemi, puh. 040 315 2445

etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi