Jannen sukuseinä – Perhelän galleria

Järvenpää täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Virstanpylvästä juhlistetaan pitkin vuotta erilaisin tapahtumin ja teemoin. Miltä kaupungin katukuva on näyttänyt yrittäjien silmissä ja minkälaisia kuvia oman yrityksesi historiasta löytyy?

Keskustassa Janne kävelykadun puolella olevaan Perhelän työmaa-aitaan tulee noin 70 m mittainen ulkoilmagalleria, jonka tuottavat Järvenpään kaupungin Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ja Sykettä ja Sinfoniaa ry yhteistyössä. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Bulevardikorttelin rakentaja YIT ja järvenpääläinen Seroprint Oy. Gallerian toteutumiseen kutsutaan mukaan myös paikalliset yritykset.

Perhelän galleriassa tullaan julkaisemaan kuvia eri vuosikymmenten Järvenpäästä, kaupungin kehityksestä ja muutoksesta, tapahtumakulttuurista, ihmisistä, yrityksistä jne. Tavoitteenamme on, että ensimmäiset kaupunkiympäristön muutosta kuvaavat valokuvat olisivat katukuvassa toukokuun loppuun mennessä.

Näitä kuvia otetaan myös vastaan non-stop-ajatuksella ihan elokuun loppuun saakka. Kuvissa näkyy mm. Järvenpään rakennettua ympäristöä ja kaupungin muutos vuosikymmenittäin. Perhelän Galleria elää ja täydentyy läpi kesän eli kuvia lisätään teemoittain touko-, heinä- ja syyskuussa.

Kävelykadun puolelle muodostuu tulevien kuukausien aikana tyylikäs ulkoilmagalleria, jota kaupunkilaiset ja yrittäjät voivat käydä katsomassa vapaasti pitkin kesää ja syksyä. Gallerian kautta katukuvaan piirtyy vuosikymmenittäin kehittyvä kaupunkikuva Järvenpäästä eri teemoja hyödyntäen.

Kuvia kerätään seuraavilla teemoilla ja deadlineilla
  1. KAUPUNKI

avainsanoja:
– rakennettu ympäristö
– kaupunkikuvan muutos

kuvien toimitus: kuvia vastaanotetaan non-stop-periaatteella. Gallerian ensimmäiset kuvat tulevat julki toukokuun aikana.

  1. YHTEISÖ

avainsanoja:
– tapahtumat
– vapaa-ajan vietto
– juhlat
– kesänvietto Järvenpäässä

kuvien toimitus: 6.6.2021 mennessä. Julkaisu katugalleriassa Blues-viikolla eli juhannuksen jälkeinen viikko (myös jos itseltä löytyy blues-aiheisia kuvia, joita on valmis antamaan gallerian käyttöön, niin niitä otetaan ehdottomasti vastaan).

  1. ARKI & TYÖ

avainsanoja:
– koti
– työ
– arki
– yrittäjät, yritystilat, henkilökuvat
– ruoka
– koulu

kuvien toimitus: 1.8.2021 mennessä. Julkaisu katugalleriassa Maa elää -markkinoihin mennessä, 4.9.2021

Kuvien toimittaminen:

Toimitathan galleria-projektiin vain sellaisia kuvia, joiden julkaisuoikeuden voit antaa. Kuvia ei käytetä muissa yhteyksissä kuin Jannen Sukuseinä – Perhelän Galleria -projektissa.

Kuvat toimitetaan digitaalisessa muodossa.

Kuvan tiedostomuodolla ei ole väliä, mutta resoluution on oltava riittävä: A3 kuville resoluutio noin: 3508 x 4961 (eli noin 300dpi).

Kuvan toimittajalta toivotaan myös pientä kuvatekstiä eli esimerkiksi vuosiluku, osoite (jos kuvataan rakennuksia tai kaupunkiympäristöjä), halutessa henkilöiden tai yrityksen nimi (jos kuvataan ihmisiä tai yrityksiä) tai esim. tapahtuman nimi, jossa kuva on otettu. Kuvan toimittaja voi halutessaan liittää tekstiin myös oman nimensä kuvan toimittajana. Myös kuvaajan nimen voi liittää tähän yhteyteen.

Kuvat toimitetaan digitaaliseen kansioon.

Yhteys kuvien toimittamiseen liittyen: Lotta Rantanen / Sykettä ja Sinfoniaa ry.

Kaupungin puolelta yhteyshenkilönä toimii kulttuurituottaja, Kristian Schmidt.

Yhteystiedot:

toiminnanjohtaja Lotta Rantanen, Sykettä ja Sinfoniaa ry
lotta@sykettajasinfoniaa.fi, puh. 040 766 2549

tapahtumatuottaja Kristian Schmidt, Järvenpään kaupunki
kristian.schmidt@jarvenpaa.fi, puh. 040 315 3249

 

Havainnekuva Järvenpään 70-vuotisesta Perhelän galleriastan