Elämme kaikki yrittäjät tällä hetkellä haasteellisia aikoja, kun ennakoitavuus on ollut vaikeaa.

Helsingin Sanomissa asiaa kiteytettiin hyvin seuraavasti: ”Poikkeusolojen käyttöönotto kertoo, että hallituksen kyky ennakoida kriisin kehitystä ei ole ollut kovin hyvä. Se viestii myös siitä, että hallitus ei ole aina ollut kartalla, millaisilla säädöksillä ja muilla päätöksillä pandemiaa voi ja kannattaa hillitä.”

Olemassa olevaan tilanteeseen emme voi tällä hetkellä paljoakaan vaikuttaa. Se mihin pystymme vaikuttamaan, on tulevaan!

Nyt meidän jokaisen yrittäjän kannattaa pitää huoli siitä, että huolehdimme omissa yrityksissämme korkeasta hygieniatasosta. Emme saa itse pitkittää tätä koronapandemiaa.

Pintojen putsausta, käsidesiä, kasvomaskeja ja niin edelleen pitää jatkaa tehokkaasti. Mitä enemmän teemme itse myös tämän asian eteen töitä, sen nopeammin pääsemme taas jaloillemme.

Hiljentyneet päivät tai sulkutilanteet kannattaa yrittää hyödyntää mahdollisuuksien mukaan yrityksen kehittämiseen, että olemme isku kunnossa, kun tämä on joskus ohi.

Muutamia mainitakseni: kotisivut, sosiaalisen median kanavat, verkkokauppa, markkinointi, yrityksen tilat, asiakaskortisto ja autojen teippaukset on hyvä laittaa kuntoon nyt. Ja tietenkin suosia paikallisia yrityksiä.

Meillä kaikilla on oma vastuumme taistelussa koronapandemiaa vastaan, mutta yhdessä me selviämme!

Sauli Kauppinen
Puheenjohtaja
Järvenpää Yrittäjät ry