Wärtsilän alueen infran rakennushanke jatkuu. Se koskee etenkin Vähänummentien/Puurtajankadun/Vanerikujan risteystä sekä Emalikatua. Alustava aikataulu urakalle on 04/21 – 06/22. Yritysvaikutusten arviointi (YRVA) huomioidaan urakassa.

Wärtsilän alueen infran rakentaminen kartalla
Napauta kuvan päällä kartta suuremmaksi
Yritysvaikutusten arviointi

Kaupungin infran ja katujen rakentaminen vaikuttaa toisinaan paikallisten yritysten toimintaan, etenkin jos kyseessä on iso ja pidempään kestävä hanke. Elinkeinoelämän ja yrittäjyyden näkökulmasta on tärkeää, että näissä infran hankkeissa huomiodaan etupainotteisesti yritysvaikutusten arviointi eli ns. YRVA.

”Olemme Elinkeinopalveluiden ja Kaupunkitekniikan kesken tiivistäneet yhteistyötämme ja näin on toimitettu myös Wärtsilän yritysalueen katujen rakennushankkeessa”, kertoo kaupungin yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo.

Alueen yrityksille on pidetty tiedotus- ja kuulemistilaisuus helmikuussa. Yritysten, kaupunkitekniikan vastuuhenkilöiden, konsultin ja urakoitsijan kesken etsitään ratkaisuja, jotka häiritsevät mahdollisimman vähän urakan aikana yritystoimintaa ja mm. raskaan kaluston liikkumista alueella. Yhteydenpito ja alueen yritysten tiedottaminen jatkuu urakan edetessä.

Infran aikataulu

Urakan alustava aikataulu on 04/21 – 06/22. Aikataulun kokonaisuus täsmentyy kilpailutuksen kautta valittavan urakoitsijan toimesta myöhemmin. Arviolta 70 % urakan töistä tehdään tämän vuoden puolella.

Lisätietoja tulevasta urakasta:
Järvenpään kaupunki, Kaupunkitekniikka, projektipäällikkö Johan Nygård
puh. 040 315 3510, johan.nygard@jarvenpaa.fi

Kuva (maisema) Järvenpään keskustasta: Petri Kauppi