”Hallitus ilmoitti 30.11., että sosiaali- ja terveysministeriö (STM) patistaa alueita kiristämään koronarajoituksia. Hallituksen mukaan alueiden tulee soveltaa tartuntalain pykälän §58 mahdollistamia rajoituksia nykyistä tiukemmalla tavalla.” HS 1.12.2021

Uudet rajoitukset koskevat alueita, jotka ovat koronaviruksen leviämisalueita ja Uusimaa kuuluu siihen.

Mahdolliset uudet rajoitukset koskevat yksityisiä yhteisöjä, yksityisiä elinkeinonharjoittajia, kuntia ja kuntayhtymiä, uskonnollisia yhdyskuntia ja julkisoikeudellisia laitoksia.

Hallitus suosittelee välttämään lapsiin ja nuoriin kohdistuvia rajoitustoimia.

Kaikkien eri alojen yritysten on hyvä varautua koronpassin tarkastukseen välttääkseen rajoitukset.

Tarvittaessa toimi näin

Koronapassin voi lukea mobiililaitteella, johon on ladattu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hyväksymä Koronatodistuksen lukija -sovellus. Kannattaa pitää itsensä ajan tasalla koronatilanteesta seuraten eri uutiskanavia. Muutoksia tapahtuu koko ajan.

Lataa sovellus täältä tai suoraan sovelluskaupasta.

iOS: https://apps.apple.com/fi/app/koronatodistuksen-lukija/id1583958695

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.thl.koronatodistus&hl=fi&gl=US

Hyvä infovideo koronapassista

Koko asia 60 sekunnissa: Näin hankit koronapassin ja testaat sen omalla älypuhelimellasi

Kattavampaa lisätietoa koronapassista

https://stm.fi/koronapassi

Lisätietoja koronarajoituksista

https://avi.fi/yleistiedoksiannot-etela-suomi

Järvenpään kaupungin Elinkeinopalveluiden koronainfo 7.12.2021

Yuotube-tallenne 7.12.2021 olleesta Järvenpään kaupungin Elinkeinopalveluiden lyhyestä koronainfosta (kesto n. 10 min). Järvenpään kaupunki ei itse rajoita yritystoimintaa, eikä se ole tarkoituksenmukaistakaan. Sen sijaan kaupunki seuraa samalla tavalla kuin muutkin toimijat erilaisia ohjeistuksia ja rajoituksia kuten mm. AVI, STM, THL ja Valtioneuvosto, joiden ohjeita myös yrittäjien tulee noudattaa. Kaupungin edustajina infossa oli elinvoimajohtaja Marko Lehenberg ja yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo.

Eri alojen yritysten on hyvä varautua koronpassin tarkastukseen välttääkseen rajoitukset ja taatakseen yritystoiminnan normaalin jatkumisen – etenkin ne yritykset, joissa käy asiakkaita yritystiloissa.

 

Tämä tiedote pohjautuu Järvenpään Yrittäjien yrittäjäinfoon, jota on muokattu ja täydennetty Järvenpään kaupungin terveisillä.