Keuda eli Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä vastaanottaa Erasmus+ harjoittelijoita Keudan ulkomaisista kumppanikouluista. Keski-Uusimaalle saapui noin 70 ulkomaista opiskelijaa työharjoitteluun vuonna 2019. Kuvassa slovenialainen opiskelijaryhmä tutustumassa Keudan toimintaan.

Viisi syytä ottaa ulkomaalainen harjoittelija yritykseen

  1. Henkilökunnan jäsenet tottuvat puhumaan englantia, kun heidän kanssaan työskentelee päivittäin 2 vko – 2 kk ajan ulkomaalainen vaihtari
  2. Vähentää ennakkoluuloja eri kulttuurista tulevia ihmisiä ja työntekijöitä kohtaan
  3. Uusia näkökulmia omalle alalle ja vinkkejä ulkomailta
  4. Mahdollisuus luoda suhteita harjoittelijan kotimaahan
  5. Uuden kulttuurin vaikutteita ja vaihtelua työyhteisön arkeen

Kokemukset ja hyödyt ovat kokonaisvaltaisemmat sekä laajemmat kuin mitä ensiajattelemalla kuvittelisi. Parhaassa tapauksessa hyvä harjoittelukokemus voi johtaa rekrytointiin tai siihen, että yritys saa opiskelijasta hyödyllisen kontaktin ulkomaille. Kuka tietää millaisia etätyömahdollisuuksia koronan muokkaamassa maailmassa syntyy.

Kiinnostuitko?

  • Ota yhteyttä Keudaan yhteistä suunnittelua varten
  • Keudan kansainvälisten asioiden toimisto auttaa myös käytännön järjestelyissä

Keudan kansainvälinen toiminta ja yhteyshenkilöt

KV-esite yrityksille

Keuda toteuttaa opiskelijoille ja työelämälle yksilöllisiä vaikuttavia koulutus- ja kehittämispalveluja 11 toimipisteessä Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa, Tuusulassa ja Helsingissä. Keudassa opiskelee yli 10 000 tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijaa vuosittain ja keudalaisia on 650. Vastuullisia, aktiivisia ja uniikkeja tekoja joka päivä!

Keudan logo