Järvenpään kaupungille tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in kesäkuisen valtiovierailun ohjelmaan. Mukana oltiin Business Järvenpää kärjellä. Suomi on Etelä-Korealle kaupallisesti kiinnostava kohde etenkin suomalaisen startup-kulttuurin näkökulmasta. Etelä-Koreassa startup-toiminnan haasteena on kokeilukulttuurin puute, vanhoilliset asenteet ja pelko epäonnistumisesta. Nyt maassa halutaankin ottaa oppia Suomen startup-toiminnasta.

Presidentin valtiovierailun toinen päivä alkoi Moonin ja presidentti Sauli Niinistön yhteisellä ”hengen nostatuksella”, joka polkaisi käyntiin Finland-Korea Joint Hackathonin. Hackathonissa etelä-korealaiset opiskelijat pääsivät kehittelemään pienryhmissä erilaisia startup-hankkeita. Pienryhmien työskentelyä mentoroivat Järvenpään elinvoimajohtaja Marko Lehenberg ja hankekehityspäällikkö Martina Jerima. Markon ja Martinan johdolla tutustuttiin muun muassa Smart City -teemaan. Samalla tarjoutui mahdollisuus kertoa Suomen mallista, Järvenpää-kärkeä unohtamatta. Lisäksi Marko toimi Hackathonin tuomaristossa, jonka tehtävänä oli valita paras startup-idea.

Järvenpäässä nähdään suuria mahdollisuuksia yhteistyössä Etelä-Korean kanssa. Kaupallisen näkökulman ohella potentiaalia on myös muun muassa oppilasvaihdon, kehitystyön ja matkailun saralla. Vastavuoroisesti Etelä-Korealta oppia halutaan ottaa kaupunkikehityksessä, onhan Etelä-Korean pääkaupunki Soul tässä edelläkävijä. Ihmisten, bisneksen ja ajatusten vaihtoa maiden välillä halutaan tiivistää ja tässä yhteistyössä myös Business Järvenpää tulee olemaan näkyvästi mukana.