Wok Wok on elintarvikealan yritys, joka laajensi pian perustamisensa jälkeen ravintolatoiminnasta valmisruokien valmistukseen. Yritys kokee saaneensa tarvittavaa tukea Järvenpäässä yrittämiseen ja menestymiseen.

Pääkuva: Wok Wokin toimitusjohtaja Jenni Chen-Ye (vasemmalla) Järvenpään valmisruokatehtaan tuotantohenkilöstön kanssa. Kuva: Wok Wok.

Valmisruokatehdas Wok Wok on toiminut Järvenpään Wärtsilässä vuodesta 2022 alkaen. Yritys tekee aasialaisia valmisruokia kuluttajamyyntiin, ja sillä on myös syyskuussa 2023 avautunut ravintola Hakaniemen metroasemalla. Yritys on alun perin perustettu vuonna 2020.

– Yritystoimintamme alkoi ravintolasta, josta sitten laajensimme valmisruokaan, Wok Wokin toimitusjohtaja, ravintoloitsija Jenni Chen-Ye kertoo.

Chen-Ye kertoo Wok Wokin tuotteiden saaneen hyvää palautetta ravintolan puolella. Kun valmisruokatuotteet alkoivat mennä K-Supermarketeissa kaupaksi, työtä oli helppo jatkaa.

Järvenpää valikoitui Wok Wokin valmisruokatehtaan sijainniksi hyvien kulkuyhteyksien perusteella niin pääkaupunkiseudulle kuin pohjoisempaan Suomea.

– Järvenpää sijaitsee lähellä kehärataa ja meidän tehtaamme sijaitsee Wärtsilänkadulla lähellä kehää. Hyvien yhteyksien takia työvoimaa on helppo saada. Toimitilavuokra kaupungissa oli myös pääkaupunkiseutua edullisempi.

Chen-Ye kertoo lisäksi saaneensa suosituksen kaveriltaan, joka oli vuokrannut tilan Fox Center Yrityskeskuksesta.

Chen-Ye ottaa myös esimerkiksi kiinalaisen sanonnan yuan fen. Sanonta tarkoittaa oikeaa hetkeä, aikaa, paikkaa ja hintaa.

– Kaikki tähdet olivat kohdallaan Järvenpäähän sijoittumiseen.

Wok Wok tuotekuva

Wokkeja eri makumieltymyksiin. Järvenpäässä valmistetaan yhteensä kahdeksaa eri makuista wokkia. Kuva: Wok Wok.

Seuraavia suunnitelmia

Chen-Yen mukaan yrityksen kasvun kivijalkana on tuotteen hinta-laatusuhde ja se, että asiakkaan toiveet ja tarpeet tulevat täytetyksi. Myös isommat tilat mahdollistavat kasvun.

– Jossakin vaiheessa meidän pitää etsiä isompia tiloja Järvenpäästä. Tällä hetkellä kansainvälistyminen ei kuitenkaan ole ajatuksissa, sillä Suomikin on vielä valloittamatta. Kotimaan markkinat riittävät tällä hetkellä meille oikein hyvin.

Wok Wok on mukana Business Järvenpään elintarvikealan kasvuverkostossa. Chen-Ye kertoo saaneensa verkoston tapaamisissa hyödyllistä tietoa alan yritystoiminnasta ja päässyt samalla verkostoitumaan muiden Järvenpäässä toimivien elintarvikealan yritysten kanssa. Lisäksi verkostoon kuuluvat ovat päässeet vierailemaan muissa paikallisissa yrityksissä.

– Business Järvenpää on ollut erinomainen ovenavaaja meille. Samalla Business Järvenpään asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä on ollut helppo lähestyä ja olemme saaneet heidän kauttansa tarvittavia kontakteja, Chen-Ye iloitsee.

– Jatkamme intohimoista ruoan valmistusta myös jatkossa.

Avainlukuja

Asiakkaat
Wok Wokin ravintolassa käy keskimäärin 200 asiakasta päivässä. Asiakkaina ovat myös useat Etelä-Suomen päivittäistavarakaupat, joihin valmisaterioita toimitetaan myyntiin. Wok Wok valmistaa noin 3 500 – 5 000 valmisateriaa viikossa.

Työvoima
Wok Wokilla työskentelee yhteensä 20 työntekijää, joista 8 työskentelee Järvenpäässä. Työntekijät asuvat tai ovat muuttaneet Järvenpäähän työn takia.

Liikevaihto 
Vuonna 2022 Wok Wokin liikevaihto oli noin 1,53 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi vuodesta 2021 noin 600 000 eurolla.

Business Järvenpään vahvuudet ja yritystarinat

Järvenpää on oiva paikka ja mahdollisuus monipuoliselle yritystoiminnalle. Keskeisen sijaintimme ja hyvän saavutettavuutemme vuoksi tuotteet, palvelut ja työvoima liikkuvat helposti joka suuntaan. Järvenpää sijaitsee keskellä 900 000 osaajan työssäkäyntialuetta ja kaikki metropolialueen koulutusorganisaatiot löytyvät 30 minuutin säteellä. 

Järvenpäässä toimivat yritykset ovat aktiivisia verkostoitumaan ja Business Järvenpää kumppaneineen auttaa yrityksiä kasvun, kansainvälistymisen ja yrittämisen tiellä. Kaupungissa toimii neljä eri kärkitoimialan kasvuverkostoa (elintarvikeala, teollisuus, kauppa ja palvelut sekä kiinteistö- ja rakentamisala). Kasvuverkostoissa käsitellään yritysten toivomia aiheita kuten esimerkiksi yritysten työvoimatarpeita, henkilöstön osaamista, kasvua ja kansainvälistymistä paikallisia yritys- ja elinkeinoelämän näkökulmia ja tarpeita unohtamatta.

Haluatko olla osa Järvenpäässä toimivien yritysten menestystarinoita? Tervetuloa osaksi Järvenpään aktiivista yrityselämää ja vaikkapa jakamaan yritystarinasi kanssamme. Tutustu kaupungin sijoittumismahdollisuuksiin ja yrityspalveluihin Business Järvenpää -sivulla ja ota meihin yhteyttä!

Järvenpään sijaintivideo: https://www.youtube.com/watch?v=EKZZju4lr1s