Vuosittain järjestettävän Luomu SM2019 -kilpailun voittaja julkistettiin 2.10. pidetyssä Luomu Elintarvikepäivässä. Järvenpääläinen, luomuruokaan erikoistunut, ravintola Härmän Rati voitti upeasti oman , pienien toimijoiden, sarjan SM-kultaa. Härmän Ratin tarjonnasta 99% on luomua. Tähän lukuun ei yllä mikään toinen ravintola Suomessa. Tämä oli jo kolmas vuosi peräkkäin, kun Härmän Rati vei kyseisen palkinnon. Paljon onnea koko Härmän Ratin porukka!

Samassa tilaisuudessa valittiin voittaja ensimmäistä kertaa järjestettävässä European Organic Food Innovation Award -kilpailussa. Tähän luomualan innovaatiokilpailun finaaliin oli valittu 10 toimijaa. Tässäkin sarjassa Härmän Rati keräsi kunniaa. Kovatasoisen kilpailun voittajaksi valittiin Härmän Ratin sekä luomutila Gobbas Gårdin yhdessä kehittämä innovatiivinen härkäpapuvalmiste. Tällä vegaanisella ja kotimaisella tuotteella voi korvata soijaa, tofua tai kermaa ruoanlaitossa. Innovaatiokilpailun tavoitteena on kannustaa elintarvikealan yrityksiä tuomaan markkinoille innovatiivisia luomutuotteita tai palveluja.

Härmän Rati avasi ovensa Järvenpäässä elokuussa 2016. Toiminnan alusta lähtien ruokia ja reseptejä on kehitetty hartaudella. Ruoka tehdään alusta loppuun saakka käsityönä, tuoreista raaka-aineista. Raaka-ainevalinnoilla Härmän Rati haluaa omalta osaltaan vaikuttaa puhtaan luonnon säilymiseen, tuotantoeläinten elinolosuhteisiin sekä siihen, minkälaisen maapallon jätämme jälkipolville.

Jäädään odottamaan jännityksellä ensi vuoden kilpailua!