Keuken asiakkaat kertovat saavansa asiantuntevaa apua oikeisiin asioihin
KASVUYRITYKSIIN PANOSTAMINEN TUOTTI YRITYKSIIN 20 % ENEMMÄN LIIKEVAIHTOA

Potentiaalisiin kasvuyrityksiin panostaminen kannattaa. Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n (Keuke) viime vuonna päättyneessä kasvuyrityshankkeessa saavutettiin loistavia tuloksia. Mukana olleiden 26 kasvuyrityksen liikevaihto kasvoi vuosien 2015–2018 välisenä aikana 19,43 prosenttia. Samana aikana syntyi yrityksiin myös yhdeksän kansainvälistymissuunnitelmaa ja henkilöstön lukumäärä kasvoi merkittävästi 13 mukana olleessa yrityksessä. 13 yritystä aloitti hankkeen aikana myös kokonaan uuden liiketoiminnan.

– Oman kasvupotentiaalin tunnistaminen yrityksessä on avainkysymys. Ja kun tiedetään, että yrittäjien ajan puute ja hallinta ovat suurimpia kasvun esteitä, niin yksilöllisillä kasvusuunnitelmilla ja johdonmukaisella sparrauksella saadaan tunnistamisen jälkeen aikaiseksi myös tuloksia, toteaa Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

– Hankkeen paras anti oli siis se, että saimme yritykset keskittymään kasvun tekemiseen arkisista kiireistä ja haasteista huolimatta. Tätä kasvun mallia tulemme käyttämään jatkossakin ja tulemme keskittymään yhä enemmän juuri kasvupotentiaalin tunnistamiseen ja kasvun tekemiseen.

Kasvuyrityshanke eli BIITTI yritystiimit Uudellamaalla -hanke oli kolmen uusmaalaisen kehitysyhtiön yhteinen, rohkea ja kunnianhimoinen projekti, jonka tavoitteena oli uudistaa innovatiivisesti ja osallistavasti kasvuhaluisten yritysten kehittämispalveluita ja tarjota kasvua hakeville yrityksille pysyvä kehittämisalusta.

 

KEUKE NEUVOI 2099 ASIAKASTA, ENITEN LIIKETOIMINNAN ARVIOINTEJA

Keuke neuvoi vuonna 2019 yhteensä 2099 yritystä. Edelliseen vuoteen verrattuna se on pari kymmentä asiakasta vähemmän. Sen sijaan neuvontatoimenpiteiden tuotoksia oli yhteensä 2084 kappaletta, mikä on yli 600 enemmän kuin edellisenä vuonna.

Eniten neuvontatoimenpiteiden tuotoksena syntyi liiketoiminnan arviointeja, joita oli 1144 kappaletta. Uusia liiketoiminta- ja projektisuunnitelmia tehtiin 381 kappaletta ja markkinointisuunnitelmia 231. Omistajanvaihdossuunnitelmia tehtiin 88 kappaletta, lähes puolet edellisvuotta enemmän. Keuken järjestämiin tilaisuuksiin osallistui kaikkiaan 1892 henkilöä.

– Neuvonnan tuloksissa näkyy, että asiakkaiden kanssa tehdään todella paneutuneesti töitä ja pyritään löytämään asiakkaalle oikeat ja parhaat tavat kehittää ja kasvattaa yritystä. Tämä näkyy myös asiakastyytyväisyydessä. 89 prosenttia asiakkaistamme kertoi saaneensa apua juuri siihen asiaan, johon apua hakikin, Pekkarinen kertoo.

 

Keuken vuoden 2019 tilastot ja asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset on julkaistu ja nähtävissä osoitteessa www.keuke.fi/keuke/paattajalle/.

Keuke on paikallinen kehittämisyhtiö, joka auttaa keskiuusmaalaisia yrityksiä kehittymään ja kasvamaan. Neuvomme ammattitaidolla kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa. Keuke on yrittäjämyönteisten kuntien ja kaupunkien omistama. Toimialueena on Järvenpää, Karkkila, Kerava, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo ja Tuusula.

Lisätietoja:
Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213, www.keuke.fi
Löydät meidät myös Facebookista, Instagramista ja LinkedInistä.