Järvenpäässä on jännitetty koko syksyn K-Citymarketin sijoittumista maailman parhaiden ruokakauppojen kisassa. Kilpailu ratkesi myöhään torstai-iltana 7.11. Voiton vei Markku Hautalan luotsaama Järvenpään K-Citymarket.

Suomalainen ruokakauppa valittiin ensimmäistä kertaa finalistien joukkoon maailman parhaan ruokakaupan kilpailussa heinäkuussa 2019.  Tieto K-Citymarketin finaalipaikasta saatiin heinäkuussa.

– Ei ole merkitystä, syntyykö uusi innovaatio Piilaaksossa vai keskisuuressa kaupungissa Suomessa. Järvenpäälle Citymarket on vetoankkuri, jossa korostuvat kaikki kaupungin uuden brändinkin kannalta tärkeät veto- ja pitovoimatekijät. Markun ennakkoluuloton ja kasvuhakuinen draivi on minusta ilmentymä Järvenpäälle ominaista yrittäjyyttä, jossa uskalletaan rohkeasti haastaa vanhat toimintamallit, sanoo elinvoimajohtaja Marko Lehenberg.

Kilpailun järjestävä ruokakauppa-alan asiantuntijaorganisaatio ja analyysiyritys IGD palkitsivat elintarvikealan toimijoita useissa kategorioissa 7. marraskuuta illan finaalissa.

Finalistien joukkoon pääsivät kaupat, joiden toiminnassa korostuivat asiakaslähtöisyys ja innovatiivisuus. Tuomaristo katsoi myös, että listan kaupoissa on selkeästi panostettu ostoskokemuksen sujuvuuteen, mukavuuteen ja uudenlaiseen ajatteluun.

Kilpailua varten on valittu ehdokkaita neljään eri sarjaan, yhteensä 20 kategoriaan. K-Citymarket pääsi Store of the Year -listalle. K-Citymarket kilpaili tittelistä kuuden muun kaupan kanssa, joita olivat mm. yhdysvaltalaiset Giant Heirloom ja Sam’s Club Now, Sainsbury’s Iso-Britanniasta, brasilialainen Pão de Açúcar ja irlantilainen SuperValy sekä sveitsiläinen Fooby.

Citymarket on vaikuttanut Järvenpäässä kaksitoista vuotta. Erityiskriteerinä IGD:n listalle pääsemiseksi olikin kaupan oma kehityskaari ja sitoutuminen palveluiden kehittämiseen.

Tavoitimme kilpailuporukan finaalia edeltävänä iltana Lontoosta.

– Juhlimme täällä kauppiaan syntymäpäiviä ja olemme superonnellisia pelkästään nimeämisestä seitsemän finalistin joukkoon, sanoo matkaseurueessa mukana oleva viestinnän asiantuntija Kia Arpia.

IGD:n palkintogaalaa on järjestetty kolmen vuosikymmenen ajan.

Onnittelemme Citymarketia!