Yksinyrittäjän tukea haettu tähän mennessä 1 258 hakemuksella alueellamme

Valtion rahoittamaa yksinyrittäjän tuen käsittelyä hoitavat kunnat. Keuken eli Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskuksen omistajakunnat, pääkaupunkiseudun ympärillä sijaitsevat kunnat hoitavat prosessia yhteistyössä eli Järvenpää, Karkkila, Kerava, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo ja Tuusula. Yritys hakee tukea siitä kunnasta, joka on merkitty YTJ:ssä yrityksen kotikunnaksi. Jokainen kunta vastaa oman kunnan yritysten käsittelyprosessista.

Yhteinen järjestelmämme avatiin 15.4.2020. Haku on ollut auki lähes kuukauden ja hakemuksia on nyt tullut tähän mennessä yhteensä 7 kunnan alueella 1 258 kappaletta. Näistä 808 hakemukseen on tehty myönteinen päätös, 99 hakemusta hylätty, 64 hakemusta poistettu, joissa pääasialliset syyt ovat joko kotipaikka alueen ulkopuolella tai tuplahakemus. Tällä hetkellä 287 hakemusta odottaa ratkaisua.

Järvenpään osuus kokonaisuudesta on noin 200 hakemusta, joista tällä hetkellä jonossa 0, hylättyjä 25, avoimia 30 ja loput myönteisiä päätöksiä tai täydennyksiä odottavia hakemuksia. Jos hakemus on hylätty, se ei ole täyttänyt TEM:n kautta saatuja ja ohjeistettuja hakemuskriteerejä.

Kertaluontoista yksinyrittäjän tukea (2000 €) voi hakea 30.9.2020 saakka.