Järvenpään kaupunki toteutti marraskuun alussa Viihtyisä kaupunkikuva -toimintamalliin sisältyvän maastokatselmuksen Vähänummen yritys- ja teollisuusalueella. Alueen yrittäjät olivat aktiivisesti mukana ja esittivät myös omia toiveitaan. Ennen katselmusta yrittäjillä ja kaupungin edustajilla oli mahdollisuus tarkastella aluetta keväällä 2021 valmistuneiden ilmakuvien avulla. Kartta on nähtävissä Järvenpään karttapalvelu (arcgis.com)
Muutama esimerkki maastokatselmuksen havainnoista

Tonttien ylityksiä havaittiin muutama, jotka liittyvät esimerkiksi pihan asfaltointiin. Osalta yrittäjien tonteista löytyi myös siistittävää kuten risuja näkyvyyden parantamiseksi ja puita valaisinpylväiden rinnalta. Lisäksi kaupungin alueelle oli tuotu jätettä, jonka siivoamisesta vastaa kaupunki.

Yritysalueen kadunvarsilta löytyneet lavat sekä rekka- ja kuorma-autot katsottiin myös ongelmalliseksi puhtaanapidon, näkyvyyden, turvallisuuden ja alueen yleisilmeen kannalta. Tähän pohditaan parannustoimenpiteitä liikennemerkein.

Kaiken kaikkiaan alueen yleisilmeen nähtiin olevan suhteellisen hyvä, mistä kaupungin edustajat ovat tyytyväisiä.

Jatkotoimenpiteinä sovittiin, että kaupunki korjaa omistamiltaan alueiltaan roskat pois ja ottaa yhteyttä tarvittaviin tahoihin tonttien ylitysten ja muiden katselmuksessa havaittujen epäkohtien osalta. Lisäksi ratkaistaan opaskarttaan ja turvallisuuteen liittyvät asiat sekä harkitaan pysäköintikieltoa tietyille katuosuuksille.

Lue koko tiedote kaupungin sivulla

Kunniamaininnat Vähänummen yritysalueella

Kaupunki on päättänyt myöntää VP-Luukut Oy:lle Keksijänkadulla ja Helsingin Mylly Oy:lle Puurtajankadulla kunniakirjat siististä ja esimerkillisestä pihasta. Kunniakirjat toimitetaan lähiaikoina yrityksille. Uutisoinnin pääkuvassa on palkittava VP-Luukut Oy ja esimerkillinen piha. Lämpimät onnittelut palkituille!

”Arvostamme tätä ja lämpimät kiitokset! Huollamme pihaa jatkossakin parhaamme mukaan”, toteavat tyytyväisinä Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin ja hallituksen puheenjohtaja Maret Puhk.

Vuoden 2022 maastokatselmukset

Seuraava maastokatselmus järjestetään keväällä 2022 Terholan yritysalueella ja samassa yhteydessä otetaan tarkasteluun Minkkikadun alue. Tulevan kohteen yritykset voivat jo hyvissä ajoin alkaa siistiä pihojaan.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Aija Schukov
Kaupunkitekniikka, ylläpito- ja huoltopalvelut
puh. 040 315 3586

yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo
Elinkeinopalvelut
puh. 040 315 3130
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi