Järvenpään kaupungissa on otettu käyttöön Doerz-elämyspalvelualusta. Yritykset ja yksityishenkilöt voivat tarjota alustan kautta järvenpääläisiä elämyksiä ja aktiviteetteja. 

Järvenpään kaupungin matkailubrändi Tone of Finland kuvaa järvenpääläistä elämänmenoa ja tunnelmaa, aitoa kaupunkilaista elämää sen kaikkine sävyineen.

Matkailun elämystarjontaan tulee lisäystä, sillä kaupunki on ottanut Doerz-elämyspalvelualustan käyttöön. Alustan kautta elämyksiä ja aktiviteetteja voi tarjota sekä paikalliset yritykset että yksityishenkilöt.

– Doerz on digitaalinen markkinapaikka, jonka kautta yritykset ja yksityiset henkilöt hoitavat elämystuotteidensa myynnin loppuasiakkaille. Kaupunki ei itse myy elämyksiä, vaan vastaa elämysalustan ylläpidosta ja markkinoinnista, kertoo elinvoimajohtaja Marko Lehenberg.

Doerz-elämyspalvelualusta auttaa matkustajia löytämään aitoja elämyksiä paikallisten kanssa. Alustasta vastaa Turussa vuonna 2016 perustettu Doerz-yritys.

Doerz – aitoja elämyksiä paikallisten kanssa


Järvenpään matkailupäällikkö Heidi Torvinen. Kuva: Kapina Oy

Uskallatko paljastaa parhaan sienipaikan ja saada seuraa metsäretkelle? Kutsua vieraan takapihallesi kesäpäivää viettämään yhdessä musisoiden? Haluatko opastaa vierailijan kaupungin parhaiden burgereiden äärelle tai tutustumaan maailman parhaaseen ruokakauppaan? Haluatko löytää innokasta seuraa Juholanmäen pesäpallokentälle tai JäPSin peleihin?

– Tässä muutama idea siitä, mitä kaikkea paikalliselämykset voisivatkaan olla. Elämystuottajana toimiminen on mainio tilaisuus muuttaa harrastus tai itselle ominainen tekeminen lisätienestiksi, kertoo kaupungin matkailupäällikkö Heidi Torvinen.

Tuleva kesä tuo Järvenpäähän matkailijoita niin lähialueilta kuin kauempaakin. Paikalliset elämykset ja kätketyt helmet kiinnostavat vierailijoita, mutta myös paikalliset asukkaat ovat tärkeä kohderyhmä. Kaupungin elinvoimapalvelujen tiimi kannustaakin kaupunkilaisia ja yrityksiä tarjoamaan kaikille potentiaalisille asiakkaille lisää nähtävää ja koettavaa.

– Haluamme tuoda Järvenpään ja Tuusulanjärven alueen parhaat puolet esiin niiden piilevien helmien kautta, joista kaupunkilaiset itsekin nauttivat. Nyt meillä on mahdollisuus näyttää vierailijoille kaupunkimme parhaat puolet aivan uudella tavalla, jatkaa Torvinen.

Ideoita muiden kaupunkien elämyksistä löytyy paljon Doerzin nettisivuilta ja alusta tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen. Järvenpääläisiä elämyksiä on jo ostettavissa Doerzista.

– Ensimmäiset elämykset jo julkaistu. Äitienpäiväksi on tarjolla ÄitiLove -laululahjapaketti, jossa paikallisen musiikkiduon voi tilata yllättämään äidin kotiovelle SuomiLove -hengessä. Toinen mahtava elämys on huippukokki Jouni Toivasen villiyrittikurssi, jossa pääsee tutustumaan luonnosta löytyviin villiyrtteihin ja oppii, miten niitä pystyy hyödyntämään päivittäisessä ruoanlaitossa.

        

Lisätietoja:
https://www.doerz.com

Heidi Torvinen, matkailupäällikkö, puh. 040 315 3086
Marko Lehenberg, elinvoimajohtaja, puh. 040 315 3590
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi