Järvenpään elinkeinoelämään ja kaupungin palveluihin vaikuttavat vahvasti paikalliset yritykset. Yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo Business Järvenpäästä / Elinkeinopalveluista haastatteli tällä kertaa Mannilantiellä toimivan uuden Järvenpään Lähiapteekin apteekkari Teemu Kivijärveä, joka aloitti toimintansa keskellä koronaa.

Miten yritystoiminta on lähtenyt liikkeelle?

”Tässä kuussa tulee neljä kuukautta täyteen yrittäjänä. Järvenpään Lähiapteekki on otettu erinomaisesti vastaan ja koronasta huolimatta yritystoiminta on lähtenyt hyvin liikkeelle. Tästä erityiskiitos kuuluu ammattitaitoiselle ja osaavalle henkilökunnalle. Suurin osa aiemmin Mannilantien apteekissa toimineista jatkoi palveluksessani ja sen lisäksi olemme rekrytoinnin kautta onnistuneet saamaan loistotyyppejä.”

Mitä yllätyksiä tai haasteita on mahdollisesti tullut vastaan?

”Suurimmat yllätykset ja haasteet koin oikeastaan jo ennen apteekin avaamista. Ulkopaikkakuntalaisena en tuntenut Järvenpään aluetta niin hyvin ja sopivan liiketilan etsiminen oli aluksi haastavaa. Syksyllä kävi kuitenkin ilmi, että Mannilantien apteekin tilat vapautuivat lokakuussa ja päätinkin ripeällä aikataululla avata oman apteekkini näissä samoissa tiloissa.”

”Suurin haaste toteutuksessa oli rahoituksen saaminen. Pankit pitävät täysin uutta yrittäjää, joka vielä toimii yksityisenä elinkeinoharjoittaja, suhteellisen suurena riskinä. Rahoitusneuvottelut veivätkin lähes kolme kuukautta. Onneksi lopulta sain hyvän yhteiskumppanin vielä paikkakunnalta, kun Osuuspankki Uusimaan kanssa löysimme yhteisen sävelen.”

Miten asiakkaat ovat löytäneet uuden apteekin?

”Asiakkaat ovat löytäneet hyvin apteekkiin, sillä Järvenpään Lähiapteekki sijaitsee täysin samassa paikassa Mannilantiellä, jossa toinen apteekki sijaitsi aikaisemmin. Tämä on varmasti helpottanut asiakkaiden tuloa tuttuun paikkaan. Kiinteistön nimikin on Apteekkitalo.”

”Lisäksi omalta osalta asiakkaiden asioimista apteekissani helpotti se, että siellä jatkoi yhteensä 7 työntekijää, jotka olivat työskennelleet jo aikaisemmassa apteekissa Mannilantiellä. Tuttujen asiakaspalvelijoiden ja farmaseuttien kanssa on ilo asioida.”

”Olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta niin paikanpäälle, sosiaalisessa mediassa kuin Keski-Uusimaa lehden tekstiviestit -palstallakin. Asiakaspalvelun lisäksi eniten kiitosta ovat saaneet aukioloajat ja uudistunut apteekin ilme, jonka suunnitteli paikallinen Shop-Solutions Oy ja Laura Keskitalo tiimeineen.”

Onko koronalla ollut jotain vaikutusta yritystoimintaan?

”Tätä on osin vaikea arvioida, mutta uskon vahvasti, että korona on vähentänyt yleisesti ottaen asiakaskäyntejä myös apteekeissa. Asiakkaat välttelevät ylimääräistä asiointia ja käyvät apteekissa vain, kun on pakollista. ”

”Normaalitilanteessa monet asiakkaat käyvät apteekissa etsimässä lääkkeiden lisäksi terveyttä- ja hyvinvointia edistäviä valmisteita. Koronan ja sen aiheuttamien rajoitusten takia myös monet terveydenhuollon yksiköt toimivat vajaalla teholla. Tällä on välillisiä vaikutuksia myös apteekkeihin.”

Miltä näyttää tulevaisuus?

Tulevaisuus näyttää innostavalta ja mielenkiintoiselta. Nyt kun olemme saaneet yrityksen avaamiseen liittyvät asiat hoidettua, voimme keskittyä yhä kasvavassa määrin apteekkimme kehittämiseen.

Meiltä onkin tulossa uusia ja mielenkiintoisia palveluita, joista kerromme tarkemmin lähiviikkojen aikana. Näen myös, että uudelle perustettavalle apteekille oli selkeä kysyntä ja tarve Järvenpäässä. Tavoitteeni onkin täyttää nykyaikaiselle apteekille asetetut asiakastavoitteet.

Palvelua päivittäin, turvallisuus huomioiden

”Järvenpään Lähiapteekki on Järvenpäähän perustettu 3. apteekki, jota on alueelle jo pitkään toivottu. Alkuvaiheessa sekaannusta varmasti aiheutti se, kun toinen apteekki muutti uuteen paikkaan ja sen lisäksi perustettiin täysin uusi apteekki, mutta niin sanotusti ’vanhaan paikkaan’.”

”Ensimmäisestä päivästä alkaen laajensimme aukioloaikoja vastaamaan asiakkaiden toiveita. Palvelemme joka päivä eli arkisin klo 8-20, lauantaisin klo 8-18 ja sunnuntaisin sekä pyhinä klo 10-18. Korona-aikanakin apteekkimme on turvallista tulla ja liikkeessä on käsidesiautomaatti. Henkilökuntamme käyttää maskeja tai visiirejä ja olemme suojanneet asiakaspalvelupisteet plekseillä sekä lisänneet siivousta.”

”Apteekin hyvät tilat mahdollistavat turvavälien noudattamisen. Maksaminen on mahdollista kaikilla kahdeksalla asiointipisteellä, eikä asiakkaiden tarvitse jonottaa erikseen kassalle. Apteekissamme on myös paljon lyhyemmät jonot tai jonoja ei ole ollenkaan. Lisäksi olemme asentaneet ulko-oveen automatiikan, joka mahdollistaa esteettömän pääsyn apteekkiin.”

”Apteekissa on laite, jolla saa ilmaisen pysäköinnin (30 min) Parkkipaten pysäköintipaikoilla, mikäli apteekin edessä olevilla kiekkopaikoilla ei ole tilaa. Tällä uudella ja innovatiivisella palvelulla pystyimme ratkaisemaan parkkipaikkaongelman.”

”Kutsun kaikki tulemaan ja katsomaan uudistunutta apteekkiamme. Meille on mukava tulla ja asiakaspalvelumme on ystävällistä ja asiakaslähtöistä. Käy myös kurkkaamassa sosiaalisen median kanavamme @lahiapteekki”, toteaa apteekkari Teemu Kivijärvi lopuksi.

apteekkari Teemu Kivijärvi
apteekkari Teemu Kivijärvi

Lisätietoja:
apteekkari Teemu Kivijärvi, Järvenpään Lähiapteekki
Mannilantie 44, 04400 Järvenpää
gsm 040 594 8433, puh 09 279 8030

www.jarvenpaanapteekki.fi

www.facebook.com/lahiapteekki

www.instagram.com/lahiapteekki