Järvenpään kaupunginvaltuusto on hyväksynyt esityksen, jonka mukaan kaupunki myy Perhelän tontin YIT:lle yhdessä laaditun toteuttamissopimuksen mukaisin ehdoin. Valtuuston päätös tarkoittaa, että Perhelä-korttelin kehittäminen etenee seuraavaan vaiheeseen.

Perhelä on Järvenpään keskustan kehittämisen kärkihanke. Perhelä-kortteli on lähtölaukaus koko keskustan kehittämiselle ja elävöittämiselle. Edessä on vuosien työ, jossa tarkastellaan koko keskusta-aluetta yhtenä kokonaisuutena aina Järvenpää-talolta Rantapuistoon asti. Tavoitteena on monipuolisten palveluiden, ihmisten ja elämän vetovoimainen keskittymä, joka houkuttelee kävijöitä pidemmältäkin.

–Tämä on erittäin tärkeä merkkipaalu koko Järvenpään keskustan kehittämiselle. Hanketta on viety eteenpäin eri vaiheissa yli kaksi vuosikymmentä. Keskustan kehittäminen on haastavaa palapeliä, jossa monen eri palan tulee loksahtaa paikalleen juuri oikeaan aikaan, kertoo kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi.

– YIT:n liiketoimintamallin ydin ja kasvumoottorimme on vastuullinen, asiakaslähtöinen kaupunkikehittäminen sekä kyky kehittää vaativia, suunnitteluvastuuta sisältäviä hankkeita. Perhelän yhteissuunnittelu on sujunut hienosti, mistä haluamme kiittää Järvenpään kaupunkia, sanoo yksikönjohtaja Sami Viitanen YIT:ltä.

Alkuvuodesta 2020 käynnistyy Perhelä-korttelin kaavoitus. Aikataulu rakentamisen aloittamiselle on vuonna 2021. Perhelä-hanketta seuraavat keskusta-alueen muut kehittämiskohteet. Näiden kaikkien kehittämishankkeiden tavoitteena on elinvoimainen yritysten ja kaupunkilaisten keskusta.

Lisätietoa hankkeesta verkkosivuilla:
www.yit.fi/perhela
www.jarvenpaa.fi/perhela