Perinteinen Kasvu Open kilpailun Uudenmaan Kasvupolku käynnistyi pääsiäisen jälkeen. Kasvusparrauskilpailuun haki mukaan 92 uusimaalaista yritystä. joista mukaan valittiin 35. Näistä 11 on Keski-Uudeltamaalta.

– Hakemuksia tuli todella ilahduttava määrä. Ja tietenkin vielä ilahduttavampaa on, että noin suuri osa kasvupotentiaalisista yrityksistä oli meidän alueeltamme. Mukaan valituissa yrityksissä näkyy halu kasvaa ja kehittyä, toteaa Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n (Keuke) toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

Elina Pekkarinen toimii Uudenmaan Kasvupolun tuomariston puheenjohtajana. Lisäksi tuomaristoon kuuluvat Tom Gammals Novagosta, Jutta Westerlund Postinrasta, Petri Graeffe Uudenmaan Yrittäjistä ja Niclas Tåg Uudenmaan TE-toimistosta.

– Valittujen yritysten kohdalla arvioimme niiden markkinapotentiaalia, tiimiä, kasvukykyä ja näyttöjä. Tärkeimpiä kriteerejä oli kasvuhalu, Pekkarinen kertoo.

– Aika on nyt hyvin erikoinen ja haasteellinen, mutta kehittämistä tarvitaan aina. Kilpailu voi olla loistava ponnahduslauta korona-ajan jälkeisen uuden kasvun rakentamiseen.

KASVUN KÄRJET VAIHTUIVAT, MUTTA HALU KASVAA JÄI

Järvenpääläinen yrittäjä Anna Uusiheimala oli juuri lanseeraamassa Onnenkeksi-tuotettaan ennen koronakriisin puhkeamista. Onnenkeksin myynti ja markkina oli suunniteltu muun muassa hotelleille, turisteille, tapahtumiin, ravintoloihin, häihin ja yrityksille. Tuotteen lanseerauksen ympärille oli ideoitu ja sovittu monenlaisia tapahtumia, mitkä kaikki jouduttiin perumaan.

– Kun koronatilanne iski päälle, mietin ensin, että vetäydyn koko kasvukilpailusta. Mutta alkujärkytyksestä toivuttuani päätin, että nyt on mukauduttava jotenkin tilanteeseen. Nyt haen ennen kaikkea apua ja näkökulmia tuotteen lanseeraamiseen muuttuneessa tilanteessa.

Mukana kilpailussa ovat seuraavat yritykset Järvenpäästä: Fysiotuki Oy, Into Health & Care Oy, Onnenkeksi Oy ja Smart Advice Oy.

Lisätietoja: Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213

Kuva: Vuoden 2016 Kasvuopen tapahtuma. Kuvaaja SAUVO JYLHÄ