Järvenpäässä toimii useita edistyksellisiä, aikaansa seuraavia yrityksiä. Järvenpääläisen Pentisol Oy:n Bactisept-desinfiointiaineelle on myönnetty avainlippu. Avainlippu on hieno meriitti yrityksen toiminnalle.

Pentisol Oy

PENTISOL on vuonna 1981 perustettu perheyritys, jota aviopari Jari ja Sanna Mäkinen vetävät yhdessä. Pentisol Oy valmistaa erilaisia aerosolituotteita niin elintarvike- kuin teollisuusalalle – kansainvälinen toiminta on nykyisin myös yrityksen arkipäivää. Bactisept-desifiointiaine on valmistettu Suomessa ja suurin osa siinä käytetyistä raaka-aineista on kotimaista alkuperää. Ostamalla Bactiseptia tuetaan kotimaista ja järvenpääläistä työtä.

– Pentisol Oy kiittää henkilökuntaansa ja kaikkia asiakkaitaan, toteavat tyytyväiset Mäkiset. Kuvassa Sanna Mäkinen pitää kädessään uutta avainlippu-tuotetta.

Tästä tarkempia tietoja Pentisol Oy:stä ja sen tuotteista.

Avainlippu lyhyesti

Avainlippu-merkki on viestinyt kotimaisuudesta jo yli 50 vuotta. Se voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 %.

Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen tai palvelun tuotantoon kohdistuvat kustannukset. Palveluyritysten kohdalla on yrityksellä lisäksi oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin on sijaittava Suomessa.

Avainlipun käyttöoikeus myönnetään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Avainlippu on myönnetty tuhansille tuotteille ja palveluille.

Lähde: Avainlippu