Järvenpääläiselle perheyritykselle Wursti Oy:lle on myönnetty kansainvälisesti tunnettu BRCGS-elintarviketurvallisuussertifikaatti. Wursti Oy saavutti erinomaisen BRCGS Grade A -tason ensimmäisessä auditoinnissaan syyskuussa 2022. Tuoreen BRCGS sertifioinnin lisäksi Wurstin tuotannossa on noudatettu jo usean vuoden ajan FSSC 22000 laatujärjestelmän vaatimuksia.

”BRCGS standardiin perustuva elintarviketurvallisuusjärjestelmä syventää entisestään sitoutumistamme tuoteturvallisuuteen, laatuun ja toiminnan jatkuvaan parantamiseen, tuotantoketjun jokaisessa vaiheessa.”, kertoo Wurstin laatupäällikkö Tanja Talvenheimo.

Vaikka Wurstilla oli jo entuudestaan kattava elintarviketurvallisuussertifikaatti, haluttiin jatkuvan parantamisen hengessä toimintaa kehittää lisää. Laitosta valmisteltiin parin vuoden ajan vastaamaan BRCGS standardin vaatimuksiin. Korona ja Ukrainan kriisi viivästyttivät osaltaan projektin etenemistä. Merkittäviä taloudellisia investointeja on tehty mm. tuotantolaitoksen eri hygienia-alueiden parannuksiin, materiaali- ja tuotevirtojen kehittämiseen, rakenteiden uudistamiseen sekä monenlaisten laitteistojen hankintaan.

Mittava panostus on tehty myös henkilöstöpuolella. Laatutiimiä on laajennettu ja koko henkilöstö sitoutettu järjestelmän rakentamiseen ja toteuttamiseen; ylimmästä johdosta jokaiseen tuotannon työntekijään. ”BRCGS järjestelmä kattaa koko yrityksen toiminnan, joten yksikään henkilö ei jää sen ulkopuolelle. Henkilöstö on saatu motivoitua kiitettävästi mukaan yhteiseen tavoitteeseen.”, kertoo tuotantopäällikkö Harri Lähde.

Uuden sertifikaatin myötä ei kuitenkaan ehditä jäämään lepäämään. Katse suunnataan jo pitkälle ensi vuoteen ja toiminnan kehittäminen on jatkuvaa. Tällä hetkellä mm. viimeistellään tuotantolaitoksen ympärille rakennettua aitaa ja suunnitellaan seuraavia remontteja. Joulukiireiden keskellä pysähdytään kuitenkin hetkeksi nauttimaan yhdessä kakkukahvit. ”Tämä on huikean hieno ponnistus koko porukalta, etenkin näin haastavina aikoina. Wurstilaisuus on mielentila, ja sen kehittymisessä on päästy hyvään vauhtiin. Kakkukahvit on hyvin ansaittu!”, iloitsee Tanja Talvenheimo.

BRCGS (Brand Reputation through Compliance Global Standard) on markkinoiden johtava maailmanlaajuinen brändi, joka auttaa rakentamaan luottamusta toimitusketjuun ja tarjoaa joukon standardeja, joiden sertifiointi on merkki elintarvikkeiden laadusta, turvallisuudesta ja vastuullisuudesta. BRCGS:n globaalin elintarviketurvallisuusstandardin on ottanut käyttöön yli 22 000 laitosta yli 130 maassa.

Wursti Oy on suomalainen perheyritys, joka on valmistanut monipuolisesti lihaisia ja maukkaita lihajalosteita vuodesta 1986 lähtien. Monet tuotteista valmistetaan pitkälti käsityönä kokolihasta vanhoja perinteitä kunnioittaen. Wursti sijaitsee Järvenpäässä, Uudellamaalla hyvien logististen yhteyksien varrella. Wursti valmistaa tuotteita alihankintana sekä suoraan myyntiin vähittäis- ja tukkukauppoihin. Yritys työllistää noin 120 henkeä ja liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Wursti Oy
Toimitusjohtaja Jyrki Saarela
jyrki.saarela@wursti.fi, puh. 09-413 40 419/ 0400 772 237