Järvenpäässä toimii noin 3 000 yritystä, joista suurimman osan kotikunta on Järvenpää. Järvenpäästä löytyy myös jonkun verran yrityksiä, joiden kotikunta on muualla, kuten esimerkiksi Valmet, Lujabetoni ja Lidl. Nämä yritykset ovat kuitenkin merkittävässä roolissa koko kaupungin elinvoiman, palveluiden ja työllisyyden näkökulmasta.

Yritysten lukumäärä on elänyt vuodesta toiseen kuukausittain. Etenkin nyt korona-aikana seuraamme intensiivisesti, mitä yritysrintamalla tapahtuu – sekä meillä että muualla.

PRH:n tuoreimmat luvut kertovat, että heinä-syyskuun 2020 aikana Järvenpäähän perustettiin 85 uutta yritystä. Näiden uusien yritysten yritysmuoto on joko osakeyhtiö tai yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimi). Samalla ajanjaksolla lakanneita yrityksiä on 41, joista suurin osa on PRH:n poistoja. Täysin lakanneita on 13 yritystä.  PRH tekee poistoja pidemmältä aikajaksolta keskitetysti, kun yritys ei täytä enää PRH:n kriteereitä.

Vertailun vuoksi 7-9/2020 välisenä aikana vastaavat uusien yritysten perustamisluvut muutamassa lähikunnassa ovat: Kerava 58, Sipoo 61 ja Tuusula 80.

Järvenpään kaupungin yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo iloitsee, että Järvenpää nähdään kiinnostavana sijaintipaikkana, yrityksiä perustetaan edelleen määrällisesti hyvin ja mikä tärkeintä – yrittäjyyteen uskotaan.
– Lämpimästi tervetuloa kaikki uudet yritykset Järvenpäähän ja osaksi Business Järvenpää konseptiamme, toteaa Aramo.