Järvenpää osallistui yhdessä muiden KUUMA-kuntien, eli Keravan, Hyvinkään, Kirkkonummen, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon, Tuusulan ja Vihdin kanssa kansainvälisille Expo Real -kiinteistö- ja investointialan messuille 7.–9.10. Münchenissä.

KUUMA-kunnilla on yhteinen, kansainvälistä markkinointia varten luotu Helsinki Ring of Industry -konsepti, joka viime vuoden tapaan osa Helsinki-Finland-osastoa.

Yhteistyö vahvistaa jäsenkuntien kilpailukykyä ja vetovoimaa ja kuluneen vuoden aikana yhteistyön kärjet ja keskeiset teemat ovat entisestään kirkastuneet. Tämän vuotisilla messuilla pääagendana oli ennen kaikkea kansainvälisten investointien houkuttelu KUUMA-seudulle. Munchenissä tavattiinkin ulkomaalaisia sijoittajia, kiinteistöalan toimijoita sekä konsultteja.

Järvenpään erityiset vahvuudet: sijainti ja yrittäjämyönteisyys

– Kolmen messupäivän aikana tapasimme lukuisia kansainvälisiä sijoittajia ympäri maailmaa. Muutamissa keskusteluissa pääsimme jo syvemmälle ja näitä tunnusteluja jatkamme nyt kotona. Tälle pohjalle on hyvä rakentaa, summaa Järvenpään elinvoimajohtaja Marko Lehenberg.

Lehenbergin mukaan Järvenpää erottuu edukseen kansainvälisessä vertailussa erinomaisen sijainnin, yrittäjämyönteisen ilmapiirin sekä korkeasti koulutetun työvoiman takia. Järvenpään kaupungin rooli joustavana kumppanina on kilpailukyvyn näkökulmasta avainasemassa.

Messuilla valittiin neljä painopistealuetta, joita erityisesti haluttiin markkinoida. Painopistealueet – ruoka ja juoma, kuljetus ja logistiikka, koneenrakennus sekä datakeskukset – nousivat esille, kun tarkasteltiin kuntien luontaisia vahvuuksia ja kilpailukykytekijöitä. Messuilla keskustelut pitkälti pyörivätkin näiden kärkiteemojen ympärillä.

Järvenpäässä on konkreettisesti jo saatu huomata se, että Helsinki Ring of Industry -brändin alla tehty määrätietoinen yhteistyö on kantanut hedelmää.

– Tontti- ja toimitila kyselyitä on tullut aina ulkomailta asti. Järvenpään kova kasvuvauhti ja tinkimätön asenne on näin pantu merkille myös kotimaan rajojen ulkopuolella. Kaupunki on saatava kiinnostavaksi myös kansainvälisille sijoittajille.

Tutustu myös Helsinki Ring of Industry -sivustoon!