Tuottava idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä innovaatiokilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esille suomalaisia innovaatioita sekä korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä.

”Vaikka korona-aika on ollut yrityksille äärimmäistä selviytymistaistelua, on se samalla haastanut yritykset myös ideoimaan ja innovoimaan. Kilpailu onkin oiva paikka tuoda näitä uusia ideoita esille”, kertoo projektipäällikkö Salla Niemelä.

Kilpailu on kaikille avoin ja siinä kisataan kolmessa eri sarjassa. Yrityssarjassa kilpailee yksityisen sektorin tuottavat ideat, yhteiskuntasarjassa taas mittelevät julkisen sektorin ideat. Start-Up sarjaan voi osallistua tuotteistamisvaiheessa olevalla idealla.

Tuottava Idea -kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä.

Kilpailu antaa yritykselle ilmaista näkyvyyttä, joten uusille innovaatioille se on oivallinen paikka näkyä. Kilpailu on jaettu kaksiosaiseksi, ensin kisataan alueen voitosta, sitten kansallisessa kilpailussa. Kansallisten sarjojen voittajat pääsevät soittamaan Nasdaq OMX Helsinki -pörssin avauskelloa ja kertomaan omasta tuottavasta ideasta medialle. Lisäksi voittajat saavat yrityksensä logon näkyviin New Yorkin Times Squaren valotaululle.

Kilpailuaika on 1.3-15.4. Kilpailuun osallistutaan hakulomakkeella. Lomakkeen voi täyttää itse tai apua osallistumiseen antaa hallitus@jcjarvenpaa.fi.

Kilpailulomake