Yksinyrittäjät voivat hakea 2000 euron toimintatukea kunnilta COVID-19 epidemian aiheuttaman taloudellisen tilanteen saamiseksi kestävämmälle pohjalle. Keuken toiminta-alueen seitsemän kuntaa ovat sopineet, että yksinyrittäjät voivat tehdä tukihakemuksen keskitetysti yhden palvelun kautta sähköisesti Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuken verkkosivuilla. Haku aukeaa keskiviikkona 15.4.2020 klo 14. Varsinainen tukipäätös ja mahdollinen maksu tehdään yksinyrittäjän yrityksen kotikunnasta.

Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea haun avautumisesta lähtien 30.9.2020 saakka. Kunnat myöntävät avustusta valtion myöntämien määrärahojen puitteissa, joten on mahdollista, että haku päättyy aiemmin määrärahojen loputtua. Yksinyrittäjä hakee tukea siitä kotikunnasta, joka on merkitty YTJ-rekisteriin.

Kuinka suuri yksinyrittäjän tuki koronavirustilanteessa on ja mihin sitä voi käyttää?

Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän yritystoiminnasta 16.3.2020 – 31.8.2020 aiheutuviin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa ei lueta kustannuksiin, mutta kaikkiin muihin kustannuksiin tukea voidaan käyttää.

Hakemuksen täyttäminen edellyttää sähköistä tunnistautumista. Tätä varten tarvitset pankkitunnukset/mobiilivarmenteen. Huom! Hakemusluonnosta ei voi tallentaa, joten huomioithan, että sinulla on valmiina kaikki hakemuksen täyttöön vaadittavat materiaalit ennen lomakkeen täyttämistä.

Tutustu hakuohjeeseen ja täytä hakemus huolellisesti. Jos olet epävarma jostain kohdasta, soita ensin Keuken hakuneuvontaan puh. 050 523 8897, ma – pe klo 9 – 16.

Tästä tarkemmat ohjeet, hakukriteerit ja hakemukseen tarvittavat liitteet