This is Järvenpää

Järvenpää on Uudellamaalla sijaitseva yli 44 000 asukkaan kasvukeskus. Erinomainen sijainti, loistavat kulkuyhteydet ja uniikki, median Järvenpää-ilmiöksi ristimä draivi, houkuttelevat yrityksiä sijoittamaan toimintaansa alueelle.


4

Juna-asemaa

44k

Asukasta

90k

Sushi-palaa viikossa

1

Kansallissäveltäjä

6

Yritysaluetta

30

min Helsinkiin

1951

Perustettu

3000

Yritystä

Järvenpää on kasvun kaupunki

Järvenpää on kärkipaikalla sen lähialueisiin verrattuna vauhdikkaalla kasvullaan. Vuoden 2018 aikana Järvenpään väestön kasvunopeus on ollut 2,5 prosenttia tehden Järvenpäästä nopeimmin kasvavan kunnan tai kaupungin koko Manner-Suomessa. Järvenpää tavoittelee 5000 työpaikkaa lisää vuoteen 2040 mennessä. 

Järvenpäällä on keskeinen sijainti eteläisen Suomen kaupunkiverkostossa. Hyvät kulkuyhteydet niin itä-länsi kuin pohjoinen-etelä akselillakin tekevät logistiikasta vaivatonta tavaran, palveluiden ja ihmisten osalta.

Järvenpään keskustan uudelleenrakennushanke tulee kasvattamaan vahvasti keskusta-alueen toimitilamäärää ja vastaamaan yhä ketterämpiin toimitilatarpeisiin ja palveluratkaisuihin. 

Tutustu hankkeisiin

Kasvutarinoita & menestysreseptejä

Kurkista kulissien taakse – lue uusimmat ja kiinnostavimmat tarinat Järvenpäästä ja kasvun DNA:sta.

Lue viimeisimmät tarinat
Kartta Järvenpään etäisyyksistä

Kaupunki monilla vahvuuksilla

Lentokentän, satama-alueiden ja moottoriteiden läheisyys takaavat turvallisen infrastruktuurin jatkuvalle yritystoiminnan laajentamiselle sekä kehittämiselle.

Järvenpäätä sivuava valtatie E75 takaa lyhyet matka-ajat Helsinkiin (n. 35 min) ja Lahteen (n. 50 min). Lisäksi Tuusulanväylän kautta Helsinki-Vantaan lentoaseman saavuttaa 25 minuutissa. Hyvät ratayhteydet ja yhteensä 4 juna-asemaa helpottavat osaavan työvoiman liikkumista. Porvoon satama ja Länsisatama (n. 40 km) sekä Vuosaaren satama (n. 33 km) mahdollistavat nopean logistiikan Suomen ulkopuolelle lentokentän ohella.

Loistava sijainti tuo kasvua myös Järvenpään keskusta-alueen ulkopuolelle. Uusi yritysalue Boogie, aivan Lahdenväylän kyljessä, valikoitui esimerkiksi Lidlin uuden jakelukeskuksen toimipaikaksi.

Marko Lehenberg

Marko Lehenberg, Elinvoimajohtaja

Elinvoima, asuminen ja hankekehitys

+358 40 315 3590
[email protected]